ارزیابی نقش سبک رهبری فرماندهان و مدیران بر تعلل ورزی کارکنان فرماندهی انتظامی شهرهای ساحلی نور و محمودآباد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه علمی دانش انتظامی مازندران، دوره: 13، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_JRMZ-13-51_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید مهدی احمدی بالادهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی

سیدمهدی خاکزادیان

دکتری کارآفرینی و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی

چکیده

سبک رهبری مدیران در میزان موفقیت و انجام به موقع خدمات کارکنان فراجا تاثیرگذار است. از طرفی تعلل ورزی کارکنان هزینه های سنگین جانی و مالی در بر خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر، نقش سبک رهبری فرماندهان و مدیران بر تعلل ورزی کارکنان است. این پژوهش از لحاظ هدف پژوهش از نوع کاربردی، از لحاظ نوع روش، توصیفی و هم بستگی است و از لحاظ روش گردآوری اطلاعات روش پژوهش مورد نظر، میدانی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان فرماندهی انتظامی شهرهای ساحلی نور و محمودآباد تشکیل می دهد که نمونه آماری برابر با استفاده از جدول کرجسی مورگان، ۱۸۱ نفر انتخاب شدند. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسش نامه استاندارد سبک رهبری هرسی و بلانچارد و پرسش نامه تعلل ورزی کارکنان شوارتز و دیهل استفاده شده است. روایی پرسش نامه ها به وسیله اساتید محترم مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسش نامه سبک رهبری ۷۶/۰ و پرسش نامه تعلل ورزی ۷۸/۰ به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری هم بستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد که اثر مثبت و معناداری سبک رهبری بر تعلل ورزی کارکنان وجود دارد. هم چنین ابعاد سبک رهبری بر تعلل ورزی کارکنان اثر مثبت و معناداری دارند. با توجه به آزمون فریدمن نیز به ترتیب بیش ترین میانگین اختصاص به سبک دستوری و سپس سبک تفویضی، سبک مشارکتی و در نهایت سبک توجیهی قرار داشته است.

کلیدواژه ها

سبک رهبری, تعلل ورزی کارکنان, فرماندهان و مدیران, کارکنان, فرماندهی انتظامی شهرهای ساحلی نور و محمودآباد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.