واکاوی تحقق توسعه پایدار شهری با تمرکز بر معماری سبز (مورد مطالعه: شهر شفت)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیایی مناطق کوهستانی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GSMA-3-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه قلیزاده

مربی گروه معماری و شهرسازی، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

لیلا سادات حمیدی

کارشناس ارشد گروه مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، سازمان شهرداری، رشت، ایران.

آرزو خرم

کارشناس ارشد گروه مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، سازمان شهرداری، رشت، ایران.

جواد غنی

کارشناس ارشد گروه مدیریت اجرایی، دانشکده مدیریت و علوم انسانی، سازمان شهرداری، رشت، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف، واکاوی تحقق توسعه پایدار شهری با تمرکز بر معماری سبز در شهر شفت انجام گرفته است. پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و دارای ماهیت تحلیلی و از نظر روش، در گروه پژوهش کمی قرار دارد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات نیز از نرم­افزار SPSS و مدل SAW استفاده شد. نتایج آزمون تی تک­نمونه­ای نشان داد که وضعیت پایداری در شهر شفت به جزء شاخص­های (شاخص­های (دسترسی به فضاهای باز سبز، ریه­های سبز شهر با میانگین ۴۳/۳، دسترسی به ذخایر طبیعت، کشاورزی شهر، جنگلداری با میانگین ۰۰/۳، محیطی بدون آلودگی با مقدار میانگین ۱۱/۳، کاهش حوادث و جرم و جنایت در محیط با مقدار میانگین ۳۳/۳)، نامطلوب است، در ادامه نیز نتایج نشان داد که بین توسعه پایدار شهر شفت و معماری سبز ارتباط معنادار و مثبتی وجود دارد، همچنین نتایج رگرسیون نشان داد، در بین معیار­های مستقل وارد شده به معادله رگرسیون، سهم معیار (احترام به کاربران)، در پیش­بینی تغییرات مثبت متغیر وابسته (توسعه پایدار شهری) بیشتر از سایر معیار­های معماری سبز می­باشد، و بعد از آن به ترتیب معیار­های (حفاظت از انرژی، کاهش استفاده از منابع جدید، کار با اقلیم)، بیشترین سهم را در توسعه پایدار شهری شفت دارند، و همچنین معیار احترام به کاربران بیشترین تاثیر مستقیم را در توسعه پایدار شهری دارد. در نهایت نتایج نشان داد، در بین معیار­های توسعه پایدار، فراهم آوردن تمام نیاز­های فیزیکی با وزن ۲۹۵/۰، بیشترین میزان تاثیرپذیری را از معماری سبز و معیار  ایمنی، امنیت و حفاظت با مقدار وزن ۱۱۲/۰، کمترین میزان را به خود اختصاص داده­اند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار شهری, معماری سبز, شهر شفت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.