مکانیسم مولکولی کروسین زعفران بر سلول های سرطانی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی شیمی و گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: CCMP01_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
دانشجوی رشته پزشکی، دانشکده پزشکی مشهد
دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی،سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده
زعفران حاوی بیش از ۱۵۰ ترکیب است که شامل ترکیبات لیپوفیل و هیدروفیل مانند پروتئین، اسیدآمینه، مواد معدنی، ویتامین ها (به ویژه ریبوفلاوین و تیامین) و رنگدانه هایی از جمله کروسین، آنتوسیانین، کاروتن، لیکوپن، فلاونوئیدها، نشاسته و سایر ترکیبات شیمیایی می باشد. کروسین، کروستین و ترکیبات مونوترپن آلدئیدی مانند پیکروکروسین و سافرانال از مهم ترین متابولیت های فعال کاروتنوئیدی زعفران هستند. کروسین، رنگدانه اصلی زعفران می باشد که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدسرطانی و تقویت حافظه می باشد. براساس یافته ها، زعفران و کروسین حاصل از آن به واسطه تغییراتی در سطح ژن و القای آپوپتوز در سلول های سرطانی به عنوان مهم ترین ترکیب ضدسرطانی زعفران شناخته می شود. کروستین نیز ممکن است از طریق کاهش سنتزDNA ، RNA و پروتئین، مهار RNA پلیمراز II در سلول های نئوپلاستیک و تداخل با ساختار هیستون H۱ و DNA-H۱ رشد تعدادی از سلول های سرطانی را مهار کند؛ در حالیکه سمیت زعفران و اجزای آن بر سلول های طبیعی بسیار کم بوده و در دریافت دهانی، غیرسمی ارزیابی شده است.کلیدواژه ها
کروسین؛ سرطان؛ تلومراز، میکروتوبول، سیکلین D۱؛ p۲۱Cip۱.مقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.