روش های بهبود مقاومت بتن در مقابل حملات سولفاتی (مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 31، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_ROAD-31-116_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی آدرسی

استادیار، دانشکده عمران، گروه ژئوتکنیک و آب، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

نیما رشتی محمد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران، گروه ژئوتکنیک و آب، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

چکیده

هدف این مطالعه ارزیابی تخریب بتن، با در نظر گرفتن حملات سولفاتی و ارائه رویکرد مناسب برای مقابله با این پدیده است. اثرات شرایط رویارویی، مانند غلظت محلول، دما، و شرایط غوطه وری، نوع سیمان و نسبت آب به سیمان مورد بررسی قرار گرفتند. به علاوه نشان داده شده است که مواد سیمانی مکمل و سیمان پرتلند معمولی با بهبود خواص ملات هیدراته شده، حمله خارجی سولفاتی را کاهش می دهند. این مطالعه یک بررسی جامع از عملکرد بهبودی خاکستر بادی ، سرباره، دوده ی سیلیس و متاکائولین در برابر حمله سولفاتی را نیز ارائه می کند. نرخ جایگزینی بیش از ۱۰ درصد خاکستر بادی، بیش از ۲۰ درصد سرباره، ۳-۲۰ درصد دوده سیلیس و ۵-۲۵ درصد متاکائولین برای بهبود مقاومت در برابر حمله سولفاتی در سولفات سدیم یافت شده است. افزایش نرخ دوز باعث بهبود عملکرد کلی برای همه ی SCM ها به جز دوده ی سیلیس و خاکستر بادی رده ی C می شود. در سولفات منیزیم، در نرخ های جایگزینی بالاتر، عملکرد برای متاکائولین و دوده سیلیس ضد و نقیض است همانطور که با افزایش انبساط نسبت به یک کنترل نشان داده شده است. به طور کلی، خاکستر بادی، سرباره، دوده سیلیس و متاکائولین می توانند در کاهش حمله سولفات موثر باشند، اما عملکرد آن ها به نرخ جایگزینی، قرار گیری در معرض کاتیون سولفات و خواص شیمیایی و فیزیکی آن ها بستگی دارد.

کلیدواژه ها

بتن, حمله ی سولفاتی, در معرض قرار گیری, دوام, مواد سیمانی مکمل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.