بررسی اثرات پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی بر کیفیت خدمات فرودگاهی (مطالعه موردی: فرودگاه بین المللی شیراز)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 31، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_ROAD-31-116_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی جعفری

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان، کرمان، ایران

یوسف احمدی

استادیار، گروه مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، سیرجان، کرمان، ایران

چکیده

سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ایکائو) با انتشار سند ۹۸۵۹ درسال ۲۰۰۷ و ویرایش دوم سند مذکور در سال ۲۰۰۹ کلیه کشورهای عضو را ملزم به دریافت گواهینامه فرودگاهی جهت فرودگاه های بین المللی و مرز هوایی نمود. در این راستا شرکت فرودگاه های کشور در دو بخش مشتریان داخلی و خارجی در فرودگاه شهید آیت الله دستغیب شیراز که در سال ۱۳۹۱ ممیزی فرودگاه ها جهت دریافت گواهینامه فرودگاهی را در دستور کار قرار داد و فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز نیز در این راستا نسبت به پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی در این مجموعه فرودگاهی اقدام نمود. از آنجاکه اهمیت این رویکرد در سیستماتیک و پیشگیرانه بودن آن نسبت به مسئله ایمنی است لذا هدف از پیاده سازی این سیستم، ارائه خدمات ایمن، امن و با کیفیت بالاتر در صنعت حمل و نقل هوایی است. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی بر کیفیت خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز با استفاده از مدل سروکوال و با جامعه آماری بالغ بر ۷۵۰۰۰۰ نفر از کلیه مشتریان خدمات فرودگاهی خدمات فرودگاه استفاده کرده بودند انجام شد. روش مورد استفاده در این تحقیق عبارت از روش آماری توصیفی– پیمایشی با استفاده از ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و آزمون فرضیه های مربوطه می باشد. براساس نتایج تحقیق وجود رابطه مثبت و معنی دار بین پیاده سازی سیستم مدیریت ایمنی با کیفیت خدمات فرودگاهی در فرودگاه بین المللی شهید آیت الله دستغیب شیراز به اثبات رسید.

کلیدواژه ها

کیفیت خدمات فرودگاهی, حمل و نقل, مدیریت ایمنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.