ارزیابی آزمایشگاهی تاثیر افزودنی نیمه گرم بر عملکرد قیر و مخلوط آسفالتی حاوی ضایعات پلی پروپیلن و نانورس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-20-3_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 88
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان باباگلی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر، ایران

چکیده

بهبود مصالح آسفالتی جهت توسعه عملکرد کلی قیرها و مخلوط های آسفالتی، کانون تحقیقات متعددی بوده است که در چند دهه گذشته انجام شده است. استفاده از ضایعات پلاستیکی در اصلاح آسفالت یکی از اقدامات انجام شده در این راستا می­باشد. استفاده از مواد زائد در ساخت روسازی نه تنها خواص آسفالت را بهبود می­بخشد، بلکه باعث صرفه جویی قابل توجهی در هزینه مصالح روسازی می­شود و به رفع مشکلات دفع این گونه مواد زائد کمک می­کند که تا آنجا که می­توانند باعث آلودگی آب، خاک و هوا شوند، خطرناک هستند. لذا در این تحقیق، اثر افزودنی­های آسفالت نیمه­گرم، نانورس و ضایعات پلی پروپیلن بر خصوصیات عملکردی قیر و مخلوط­های آسفالتی مورد ارزیابی قرار گرفت. در تحقیق حاضر، نانورس (۳٪ وزن قیر)، ضایعات پلی پروپیلن (۱٪، ۲٪ و ۳٪ وزن قیر) و ۲ افزودنی نیمه گرم (۲٪ Sasobit و همچنین ۰.۳٪ Zycotherm) برای اصلاح قیر خالص (۸۵/۱۰۰) استفاده شد. چندین آزمایش رئولوژیکی قیر و آزمایش عملکردی مخلوط انجام شد. نتایج آزمون رفتار رئولوژیکی قیر نشان داد که افزودن افزودنی های ترکیبی منجر به افزایش رفتار دمای بالا ​​قیر می شود. آزمایش پایداری ذخیره­سازی قیر نیز نشان داد که با استفاده از نانورس، پایداری ذخیره­سازی قیرهای حاوی پلی پروپیلن بهبود می­یابد. مقاومت شیارشدگی قیرها با افزودن نانورس و پلی پروپیلن  افزایش می­یابد. علاوه بر این، نانورس و افزودنی نیمه­گرم می­تواند رفتار خستگی قیرهای اصلاح شده با پلی پروپیلن را افزایش دهد. نتایج آزمایش نمونه نشان داد که استفاده از پلی پروپیلن، افزودنی های نیمه گرم و نانورس خصوصیات عملکردی قیر و مخلوط­های آسفالتی را بهبود می دهد.

کلیدواژه ها

قیر, نانورس, مخلوط آسفالتی, رئولوژی قیر, ضایعات پلی پروپیلن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.