وضعیت مسکن شهری در ایران و نقش شهرداری ها در مدیریت مسکن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی ایده های نوین در معماری، شهرسازی، جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUGES07_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد دانا

مسئول حریم شهرداری منطقه ۸ مشهد

ایمان حقیقت

رئیس اداره نظارت منطقه ۱ مشهد

سید صمد نبوی

کارشناس اداره نظارت منطقه ۱ مشهد

محسن رهبری

کارشناس کنترل پروژه منطقه ۸ مشهد

چکیده

شهرداری ها به عنوان متولیان مدیریت شهری یکی از دستگاه های موثر در بازار مسکن هستند. نرخ عوارض ساخت و ساز یا صدور پروانه ساختمانی بر عهده شهرداریهاست، در نتیجه شهرداری ها در بازار مسکن نقش دارند. شهرداری ها با دو مکانیزم اصلی صدور پروانه ساختمانی و تعیین نرخ عوارض ساخت و ساز می توانند در سمت عرضه مسکن موثر واقع شوند.امروز التهابات بازار مسکن غالبا ناشی از یک اتفاق مهم و البته ریشه دار است؛ کمبود ساخت و ساز. کشور در حالی که سالانه حداقل به حدود ۸۸۸ هزار تا یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد، اما ساخت و ساز در سال های اخیر به مراتب کمتر از این میزان بوده است. یکی از مهمترین مشکلات به ویژه در کلانشهرها کمبود زمین برای ساخت مسکن است، در این زمینه شهرداری ها با مکانیز تامین اراضی از محل زمین های قابل ساخت تحت تملک، می توانند بخشی از زمین مورد نیاز برای ساخت را تامین کنند.شهرداری ها در حیطه اختیارات خود از جمله صدور پروانه ساختمانی، تعیین نرخ عوارض ساخت و ساز و تامین زمین برای تولید مسکن بی شک می توانند در تقویت سمت عرضه مسکن تاثیر گذار باشند.در این مقاله مساله شاخص های مسکن بیان شده، و به مدیریت شهری، رابطه آن با شهرداری ها و وظایف و اختیارات شهرداری ها در ایران پرداخته خواهد شد. در ادامه موضوع مسکن شهری، مدیریت آن، بررسی قوانین مرتبط با مسکن و پس از آن وضعیت مسکن شهری در ایران بررسی می شود.

کلیدواژه ها

مسکن ، شهر، شهرداری،ایران، مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.