تاثیر تمرینات بدنی و ذهنی بر حافظه کوتاه مدت و سرعت پردازش اطلاعات در مردان سالمند مبتلا به اختلال خفیف شناختی

تاثیر تمرینات بدنی و ذهنی بر حافظه کوتاه مدت و سرعت پردازش اطلاعات در مردان سالمند مبتلا به اختلال خفیف شناختی
  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه فیزیولوژی حرکت و تندرستی، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMPH-2-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان دمیرچی

دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه گیلان،رشت، استان گیلان، ایران

رضا رضایی شیرازی

دانشگاه آزاد اسلامی

سعید قربانی

استادیار، گروه تربیت بدنی، واحد علی آبادکتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آبادکتول، ایران

چکیده

مقدمه: هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی تمرینات بدنی و ذهنی بر حافظه کوتاهمدت و سرعت پردازش اطلاعات در مردان سالمند مبتلا به MCI بود.روش ها: ۳۴ مرد سالمند به طور تصادفی به سه گروه تمرین بدنی (۱۱ نفر)، ذهنی (۱۱ نفر) و کنترل (۱۲ نفر) تقسیم شدند. تمرینات به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه انجام شد. تمرین بدنی شامل دویدن روی نوار گردان به مدت۲۰ دقیقه برای هفته اول تا چهارم و۳۰ دقیقه برای هفته پنجم تا هشتم بود. شدت تمرین به وسیله RPE بین ۱۳ تا ۱۵ تنظیم گردید. برنامه تمرین ذهنی اجرای بازی متفکر باهوش بود که به وسیله تبلت یا گوشی هوشمند در سه سطح آسان، متوسط و سخت انجام شد. متغیرهای پژوهش، قبل و بعد از تمرینات و همچنین، سه ماه پس از بی تمرینی اندازه گیری شدند. برای آنالیز داده ها از آزمون ANOVA با اندازه گیری مکرر و تست تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری ۰۵/۰ استفاده شد.یافته ها: مقایسه نتایج پس آزمون حافظه کوتاه مدت به وسیله آزمون تعقیبی نشان داد که گروه های تمرین بدنی نسبت به کنترل (۰۱۰/۰=P) و تمرین ذهنی نسبت به کنترل (۰۰۱/۰=P) افزایش معنی داری داشتند. همچنین نتایج اندازه گیری سرعت پردازش اطلاعات آشکار کرد که این متغیر در پس آزمون در گروه تمرین ذهنی در مقایسه با تمرین بدنی (۰۳۰/۰=P) و کنترل (۰۰۱/۰=P) افزایش معنی داری داشته است.نتیجهگیری: نتایج این پژوهش پیشنهاد می کند که هشت هفته تمرینات ذهنی و بدنی از اثربخشی لازم برای بهبود حافظه کوتاهمدت و سرعت پردازش اطلاعات در مردان سالمند مبتلا به MCI برخوردار هستند؛ اما در این میان، تمرین ذهنی راه کار موثرتری است.

کلیدواژه ها

حافظه کوتاه مدت, سرعت پردازش اطلاعات, تمرین بدنی, تمرین ذهنی, اختلال خفیف شناختی, سالمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.