بررسی تاثیر بازی لوموسیتی بر بهبود مهارت های شناختی (سرعت پردازش و توجه) در دانش آموزان ابتدایی مبتلا به ام اس (M.S)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مدینه امیری

۱-فوق لیسانس ریاضی گرایش آنالیز دانشگاه روزانه یزد

یوسف نوشادی

۲-دکتری ام بی ای دانشگاه روزانه سمنان پردیس شاهرود

پروین کریمی

۳-لیسانس علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر شیراز

صدیقه محمدنیا

۴-لیسانس آموزش و پرورش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

ماه پروین طهماسبی

۵-لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

هدف پژوهش حاضر تاثیر بازی لوموسیتی در بهبود مهارت های شناختی (سرعت پردازش و توجه) در دانش آموزان مبتلا به ام اس (M.S) است. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود، جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان ابتدایی بیماران MS مبتلا به اختلال شناختی در سال ۹۸-۹۹ در شهر شیراز بوده اند، دعوت به پژوهش شدند. ۳۰ نفر دانش آموزان ابتدایی مبتلا به ام اس که در شهرشیراز به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و براساس ملاک های ورود در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه کنترل (۱۵ نفر) بصورت تصادفی جایدهی شدند.در این پژوهش به منظور سنجش کارکردهای اجرایی سرعت پردازش و توجه از پرسشنامه توانایی های شناختی (نجاتی، ۱۳۹۲) و برنامه بازی درمانی از برنامه بازی رایانه ای لوموسیتی در یک برنامه ۸ هفته ای، بین ۲۰ تا ۶۰ جلسه، ۳۰ دقیقه ای، سه روز در هفته برای ( گروه آزمایش) استفاده شد.یافته ها نشان دادند که آموزش بازی لوموسیتی بر بهبود مهارت های شناختی سرعت پردازش و توجه در دانش آموزان ابتدایی مبتلا به ام اس (M.S) شهر شیراز موثر بوده است. در نتیجه فرضیه ها نشان دادند که آموزش بازی لوموسیتی بر بهبود مهارت های شناختی سرعت پردازش و توجه در دانش آموزان ابتدایی مبتلا به ام اس (M.S) شهر شیراز معنادار بوده است، بدین منظور توصیه می شود جهت بهبود مهارت های شناختی سرعت پردازش و توجه در دانش آموزان مبتلا به ام اس (M.S) بازی درمانی می تواند روش درمانی مفید و کاربردی باشد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: بازی لوموسیتی، مهارت های شناختی، سرعت پردازش، توجه، دانش آموزان مبتلا به ام اس (M.S)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.