مقایسه اثربخشی مهارت های اجتماعی – هیجانی و حل مسئله اجتماعی برمهارت های خواندن دانش آموزان چهارم ابتدایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_312
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 87
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا امیری

۱-فوق لیسانس ریاضی محض دانشگاه علوم پایه روزانه دامغان

یوسف نوشادی

دکتری ام بی ای دانشگاه روزانه سمنان پردیس شاهرود

پروین کریمی

۲-لیسانس علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر شیراز

محترم دهقان

۴-لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس کوثر یاسوج

ماه پروین طهماسبی

۵-لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مهارت های هیجانی اجتماعی و حل مسئله اجتماعی بر مهارت های خواندن دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی می باشد. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی شهرستان کازرون در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ می باشد. حجم نمونه متشکل از ۵۴ دانش آموز پایه چهارم ابتدایی (۲۹ نفر گروه آزمایش، ۲۵ نفر گروه کنترل) بود که به کمک روش تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات در این پژوهش شامل آزمون سواد خواندن پرلز (۲۰۱۱) بود. در ابتدایی پژوهش از هر دو گروه آزمایش و کنترل پیش آزمون مهارت های خواندن به عمل آمد سپس گروه آزمایش به مدت جمعا ۱۸ جلسه آموزش مهارت های هیجانی-اجتماعی و حل مسئله اجتماعی را دریافت نمود در حالی که گروه کنترل با روش مرسوم آموزش دید. در پایان، پس آزمون مهارت های خواندن بر روی هر دو گروه انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، کجی و کشیدگی) و در بخش آمار استنباطی از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که میزان مهارت های خواندن دانش آموزان گروه آزمایش که با روش مهارت های هیجانی- اجتماعی و حل مسئله اجتماعی آموزش دیده بودند نسبت به گروه کنترل که با روش مرسوم، آموزش دیده بودند به طور معنی داری بالاتر بود. یافته های حاصل شده، بر اثربخشی آموزش مهارت های هیجانی- اجتماعی و حل مسئله اجتماعی بر مهارت های خواندن دانش آموزان پایه چهارم مقطع ابتدایی تاکید کرد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: مهارتهای اجتماعی- هیجانی، حل مسئله اجتماعی، مهارت های خواندن، رفتارهای یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.