اصلاح و بهبود ویژگی های چسب پلی وینیل استات با استفاده از نانو سیلیکا

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 38، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-38-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نجفیان اشرفی

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

پیام مرادپور

استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

احمد جهان لتیباری

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد، کرج، ایران

حمیدرضا عدالت

استادیار، گروه مهندسی و فناوری چوب، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

چکیده

چکیدهچسب پلی وینیل استات (PVAC) یکی از مهم ترین چسب ها در صنعت چوب و مبلمان بوده که مزایای بسیاری مانند هزینه کم، دوست دار محیط زیست و غیر سمی بودن است. با این وجود، معایبی مانند مقاومت کم در برابر آب و استحکام ضعیف اتصال با این چسب را می توان اشاره کرد. در این مطالعه اثر افزودن نانو سیلیکا (NS) بر روی خواص چسب پلی وینیل استات PVAC مورد بررسی قرار گرفت. فرمولاسیون چسب با محتویات مختلف NS به میزان (۲، ۳ و ۴%) به ماتریس PVAC اضافه شد. ساختار نمونه های چسب تهیه شده توسط FT-IR مورد بررسی قرار گرفت. ازچوب گونه افرا شیردار (Acer cappadocicum ) جهت ساخت اتصالات برش استفاده شد. از دو استاندارد ASTM D۸۸۲ و ASTM D۹۰۵ به ترتیب برای انجام تست های کششی و برشی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزودن NS به چسب PVAC، مقاومت کششی فیلم ها افزایش یافت. به طور مثال، مقاومت به کشش فیلم های ساخته شده با ۴ درصد NS، حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد. به علاوه، آزمایشات برش نشان داد که NS تا میزان مصرف ۳ درصد، می تواند استحکام پیوند PVAC را بهبود بخشد. نتایج ویسکوزیته نشان داد که با افزایش وزنی NS تا سطح ۳ درصد به چسب PVAC، ویسکوزیته افزایش و پس از آن کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

افرا, نانوسیلیکا, پلی وینیل استات, مقاومت کششی, مقاومت برش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.