ضرب المثل های شاخص مردم محله ی سعدی شیراز
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه زبان و ادبیات فارسی، دوره: 13، شماره: 31
- کد COI اختصاصی: JR_JADABI-13-31_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 326
نویسندگان
دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
چکیده
آداب و رسوم یا ادب شفاهی، مجموعه ای از دستاوردهای پیشینیان است که هویت هر انسانی را شکل می دهد و به صورت نقل شفاهی از یک نسل به نسل دیگر منتقل می شود و به عنوان میراثی ارزشمند به یادگار می ماند. ضرب المثل های مردم محله ی سعدی شیراز که مظاهری از فرهنگ است، بعضی ریشه در رویدادها و حوادث جامعه دارد، که گاهی در قالب پاره ای نثر، یک مصرع و یا یک بیت جلوه گری می کند. ضرب المثل های این پژوهش به روش میدانی کتابخانه ای و با رویکرد توصیفی توضیحی گردآوری شده است. زیرا در این روش علاوه بر طبقه بندی، ریشه و چگونگی شکل گیری ضرب المثل ها نیز بررسی شده است. هدف از این تحقیق، آن است که علاوه بر شناساندن ضرب المثل های خاص مردم این مکان تاریخی، ریشه و معنی بعضی از آن ها مورد توجه قرار گیرد و هدف نهایی، سعی در ثبت و ماندگاری آن ها است، همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد که غالب مثل های مردم این محله طنزآمیز و برخی دیگر کنایی است و مردم بسیاری از مثل ها را بر اساس زندگی، تجارب و به ویژه حوادثی که برای بزرگان قوم و اهل محل رخ داده، ساخته و پرداخته اند و اغلب، آن ها را برای پندپذیری به کار می برند.کلیدواژه ها
ادب عامیانه، محله ی سعدی، ضرب المثل، بوم شناسی، مردم شناسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.