سزارین و عوامل موثر بر آن در بیمارستان های دولتی و خصوصی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HSR-6-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Ali علی فرزان

Instructor, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

Somayeh سمیه جواهری

BSc Student, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

چکیده

مقدمه: به علت خطرات سزارین نسبت به زایمان طبیعی و عوارض زودرس و دیررس سزارین، این عمل نسبت به زایمان طبیعی از نظر بهداشت عمومی مورد توجه خاصی قرار گرفته است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین فراوانی نسبی سزارین و علل آن بود تا بر اساس نتایج به دست آمده در جهت کاهش میزان سزارین های غیر ضروری برنامه ریزی شود.  روش ها: در طول یک سال، ۳۶۰ نمونه از بین کلیه زنانی که در ۴ بیمارستان دولتی و ۴ بیمارستان خصوصی شهر اصفهان زایمان کرده بودند، به طور تصادفی انتخاب شدند و چک لیست مربوط با توجه به پرونده های بیمارستانی تکمیل گردید. داده ها به روش آمار توصیفی و آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: ۶/۷۳ درصد از مادران به روش سزارین و ۴/۲۶ درصد به روش طبیعی زایمان کرده بودند که معادل ۸/۲ سزارین به ازای یک زایمان بود. بیشتر مادران سزارین شده، در گروه سنی ۲۹-۲۵ سال و اکثر مادران سزارین شده نخست زا بودند. تمایل مادران مراجعه کننده به بیمارستان های خصوصی جهت انجام سزارین، بیشتر از مراجعین به بیمارستان های دولتی بود. شایع ترین علل سزارین، سزارین قبلی، زایمان سخت، نمای بریچ، سزارین انتخابی و زجر جنینی بود. نتیجه گیری: با توجه به آمار بالای سزارین در بیمارستان های مورد مطالعه شهر اصفهان (۶/۷۳ درصد) در مقایسه با میانگین استانی آن (۵/۵۹ درصد)، ضروری است در زمینه کاهش سزارین برنامه ریزی های لازم صورت گیرد و با افزایش آگاهی زنان و حتی همسران آن ها نسبت به روش های زایمانی، از میزان سزارین های انتخابی کاسته شود. توصیه می شود بیشتر برنامه ها روی زنان نخست زا متمرکز گردد.

کلیدواژه ها

Delivery, Cesarean, Fetal distress, Isfahan &, nbsp

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.