بررسی علل در آوردن IUD و رابطه آن با برخی از عوامل زمینه ای در زنان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HSR-6-1_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Parvin پروین دانشور فرزانگان

MSc, Department of Health Education, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

Ali علی فرزان

Instructor, Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

Leila لیلا سبزمکان

MSc Student, Department of Health Educations, School of Health, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

چکیده

مقدمه: شناخت عللی که سبب قطع استفاده از IUD می شود، برای برنامه ریزی کنترل جمعیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ این مساله، انجام بررسی دوره  ای عوامل موثر بر کاهش استمرار IUD و عوارض منجر به قطع مصرف آن را در منطقه خاص توجیه می  نماید. پژوهش حاضر به منظور بررسی فراوانی نسبی در آوردن IUD به علل مختلف در زنان انجام گرفت. روش ها: بررسی حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی و جمعیت مورد مطالعه زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان لنجان اصفهان جهت خروج IUD بودند. نمونه مورد مطالعه شامل ۱۵۰ نفر از زنان جمعیت فوق بود که به روش انتساب متناسب با جمعیت هر مرکز به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. یافته ها: از کل زنان مورد مطالعه، ۳/۷۱ درصد داوطلبانه اقدام به در آوردن IUD کرده بودند و در ۷/۲۸ درصد IUD خود به خود در آمده بود. شایع  ترین علت در آوردن IUD در زنان مورد مطالعه، خون  ریزی بود که ۳۸ درصد از مراجعین را تشکیل می  داد. دفع خود به خود IUD در ۷/۲۸ درصد، تمایل به حاملگی در ۷/۱۴ درصد و عفونت در ۱۰ درصد به ترتیب در مرتبه  های بعد قرار داشت. سایر موارد ۸/۸ درصد کل زنان را تشکیل می داد. نتیجه گیری: علاوه بر انجام مشاوره دقیق، آموزش صحیح، مراجعه مکرر و منظم برای کنترل IUD و تکنیک گذاشتن IUD به طور استریل و صحیح و نیز مسوولیت پذیری و مهارت پرسنل مورد تاکید این مطالعه بود که توجه بیشتر مسوولین را طلب می کند. واژه های کلیدی: IUD، اختلال قاعدگی، عفونت، دفع خود به خود، حاملگی ناخواسته، عوامل زمینه ای.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.