Explain the Macro Goals and Strategies of Passive Defense in The Nuclear Industry Technology in The Health Branch

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHP-6-1_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ابراهیم مینایی

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences Imam Hossein University, Tehran, Iran

حسین ذکی دیزجی

Supreme National Defense University, Tehran, Iran

غلامرضا جلالی

Department of Biology, Faculty of Basic Sciences Imam Hossein University, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: کاربردهای فناوری صنعت هسته ای، علاوه بر تامین انرژی پاک، در سایر حوزه ها نظیر پزشکی، صنعتی و کشاورزی درحال توسعه است. در فرآیند تشخیص و درمان بیماری ها و انجام تحقیقات پزشکی استفاده از سیستم های تصویربرداری تشخیصی پزشکی، پرتودرمانی، رادیو داروها، استریلیزاسیون و پزشکی هسته ای بسیار اهمیت دارد و رعایت اصول پدافند غیرعامل می تواند موجب حفظ ایمنی، امنیت و توان پدافندی دارایی ها و زیرساخت ­ها باشد. روش: این پژوهش از نوع کاربردی است که با روشی بومی تدوین شده است، بنابراین تحقیق کاربردی- توسعه ای است. روش تحقیق، ترکیبی از روش های توصیفی- تحلیلی و پیمایشی است. مرسوم ترین روش و ابزار برای تحلیل راهبردی و تدوین راهبردها، ماتریس قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها (SWOT) است که در تحقیق حاضر به کار برده شد. یافته ها: نتایج حاصل از ماتریس SWOT، راهبردهای پدافند غیرعامل در توسعه کاربردهای فناوری صنعت هسته ای در شاخه سلامت شامل ۱۱ نقطه قوت، ۱۴ نقطه ضعف، ۹ فرصت و ۸ تهدید تحلیل شد. در نهایت، اهداف کلان و راهبردهای پدافند غیرعامل در حوزه کاربردهای فناوری صنعت هسته ای در شاخه سلامت، تدوین و پیشنهاد شد. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت و توسعه ی کاربردهای فناوری صنعت هسته ای در شاخه سلامت، همواره تامین، تجهیز و تولید داخلی الزامات، ابزارها و سیستم های مربوطه در داخل کشور می تواند اقتدار ملی را در این زمینه فراهم کند. توجه به اصول پدافند غیرعامل موجب مصون سازی، تضمین تداوم عملکرد، افزایش پایداری، کاهش خسارات و آسیب پذیری و ارتقای آمادگی سرمایه های صنعت پرتوی و هسته ای در نظام سلامت و بهداشت در مواجهه با بحران های طبیعی و تهاجم دشمن می شود.

کلیدواژه ها

Delievery of Health Care, Nuclear Industry Technology, Passive Defense, ارائه مراقبت های بهداشتی, پدافند غیرعامل, فناوری صنعت هسته ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.