Current Health Risks and Prediction of the Next Ten Years to Focus on Health Promotion Interventions

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHP-6-1_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد کوشا

Department of Health Education & Promotion,Tabriz University of Medical Sciences

زینب جوادی والا

Department of Health Education & Promotion, Tabriz University of Medical Sciences Tabriz, Iran

لیدا سبکتکین

Department of Pediatrics, School of Medicine. Tabriz University of Medical Sciences

فرزاد مختاری

Department of Clinical Biochemistry, Shahid Beheshti University of Medical Sciences

محمد اصغری جعفر آبادی

Road Traffic Injury Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran, ۲. Department of Statistics and Epidemiology, Scholl of medicin, Zanjan University of Medical Sciences, Tabriz, Iran, ۳. Cabrin research, cabrin health, ۱۵۴ Wattletr

فریبا پاشازاده

Iranian Evidence-Based Medicine center of excellence, Tabriz University of Medical Sciences, Iran

نیلوفر علیزاده

Babol University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: هدف این مطالعه مرور نظام مند مطالعات موجود در راستای پیش بینی ده سال آینده بیماری های شایع و ارایه پیشنهادهای مداخله ای موثر در راستای کاهش عوامل خطر، باربیماری ها و نیز مرگ ومیر زودرس ناشی از بیماری های فوق در کشور ایران بود. روش: مرور نظام مند مطالعات انجام یافته در راستای پیش بینی ده سال آینده بیماری های تهدیدکننده سلامت و بررسی اقدامات پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی برای پیشگیری و کنترل آنها بود. یافته ها: طبق پیش بینی های به عمل آمده در ده سال آتی، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماری های ریوی در صدر بیماری هایی هستند که موجب بیشترین سال های از دست رفته عمر یا سال های سپری شده با ناتوانی خواهند بود. سازمان بهداشت جهانی برای پاسخ مناسب به روند رو به رشد این بیماری ها، مداخله در ۴ حیطه حاکمیت، کاهش مواجهه مردم با فاکتورهای خطر این بیماری ها، تقویت نظام مراقبت های بهداشتی در جهت پاسخگویی به این بیماری ها و در نهایت رصد مداوم روند تغییرات فاکتورهای خطر و بیماری های مزمن، رصد علل مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها و همچنین پایش مستمر اقدامات اجرایی اقدامات پیشگیرانه و کنترلی این دست بیماری ها را پیشنهاد کرده است. نتیجه گیری: اساس مداخلات پیشنهادی بر ادغام برنامه های پیشگیرانه و کنترلی در نظام مراقبت های بهداشتی درمانی است به نحوی که تک تک افراد در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری ها در محیطی ترین سطوح بهداشتی مورد شناسایی و مراقبت های پیشگیرانه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

Forecasting, Health Promotion, Non-Communicable Diseases, Systematic Reviews, بیماری های غیرواگیر, پیش بینی آینده, ترویج بهداشت, نظام مند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.