Validation of Personal Health Education in Primary Schools During COVID-۱۹ Epidemics

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHP-7-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نفیسه رفیعی

Department of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran

افسانه هوازاده

of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Isfahan, Iran

مینو طباطبایی

Department of Educational Sciences and Psychology, Payame Noor University, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف: نقش و اهمیت آموزش بهداشت فردی از سنین کودکی در مدارس و به ویژه در شرایط خاص شیوع بیماری ها اهمیتی دوچندان خواهد داشت. بنابراین هدف پژوهش حاضر اعتبارسنجی آموزش بهداشت فردی در مدارس ابتدایی در شرایط کرونا بود. روش: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات آمیخته (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری شامل تمامی مراقبان سلامت و معلمان ابتدایی در سال تحصیلی ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ شهرستان خمینی شهر بود. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تا حد اشباع نظری حجم نمونه ۱۶ نفر انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی ۹۷/۰ بود. تحلیل مضامین کیفی، ترسیم شبکه مضامین و مدل مفهومی با نرم افزار MAXQDA۱۰ انجام شد. در بخش کمی برای اعتبارسنجی از ضریب توافق سنج لاوشه (CVR) استفاده شد. یافته ها: ۳۴ مضمون در سه زمینه روش های آموزش بهداشت فردی، موضوع و محتوای آموزش بهداشت فردی و اهداف آموزش بهداشت فردی استخراج گردید. ۱۲ مضمون در زمینه روش های موثر مستقیم و غیرمستقیم آموزش بهداشتی فردی در مقطع ابتدایی بود. ۱۱ مضمون در زمینه موضوع و محتوای آموزش بهداشت فردی محیط زندگی، فردی، لباس، بدن، دست ها، چشم ها، موی سر، دهان و دندان، پیشگیری از بیماری ها و آموزش ورزش های جسمی استخراج گردید. از ۳۴ مضمون نیز ۱۱ مضمون در زمینه اهداف آموزش بهداشت فردی بود. همچنین نتایج اعتبارسنجی توافق سنج لاوشه (CVR) تمامی مضامین اصلی بالاتر از ۴۹/۰ را تایید کرد. نتیجه گیری: مدل طراحی شده می تواند راهنمای معلمان و مراقبان سلامت مدارس ابتدایی در ارایه آموزش بهداشت فردی موثرتر به دانش آموزان باشد.

کلیدواژه ها

COVID-۱۹, Health Education, Personal Health Services, Schools, Validation, اعتبارسنجی, آموزش بهداشت, خدمات بهداشت فردی, کووید-۱۹, مدارس ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.