Strategic Plan for the Secure Development of the Internet of Things in the Health Sector of Iran

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJHP-7-1_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا کریمی قهرودی

Faculty of Electronic and Computer, Malek Ashtar University, Tehran, Iran

مصطفی قانعی

in Baqiyatallah University of Medical Sciences (BMSU), Future Studies Group the Academy of Medical Sciences of the I.R. Iran, General Director of Biotechnology Development Council, Vice-Presidency for Science and Technology, Tehran, Iran

محمدرضا موحدی صفت

Faculty of National Security, Supreme University of National Defense, Tehran, Iran

منصور فرزین فرد

of Security Cyber Faculty of National Security, Supreme University of National Defense, Tehran, Iran

چکیده

زمینه و هدف : اینترنت اشیاء پزشکی یک انقلاب در حوزه سلامت است که می تواند در زمینه های مختلف پزشکی از جمله نظارت بر بیمار، سیستم مراقبت از راه دور بیماران، سیستم هشداردهنده موارد اورژانسی، برنامه های تناسب اندام، بیماری های مزمن و مراقبت از سالمندان مورد استفاده قرار گیرد. بهره گیری از این فناوری در کنار فرصت های بسیاری که برای حوزه سلامت خواهد داشت چالش هایی مانند امنیت و حفظ حریم خصوصی را نیز به همراه دارد. از این رو موضوع توسعه اینترنت اشیاء در کشور یک موضوع راهبردی بوده و بنابراین هدف از این تحقیق ارائه طرح راهبردی توسعه امن اینترنت اشیاء در حوزه سلامت می باشد. روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و روش آن توصیفی- تحلیلی با رویکرد آمیخته است و داده های کیفی این تحقیق از مطالعه منابع و مطالعات پژوهش های علمی جمع آوری شده است. راهبردها با استفاده از روش آی تی یو و پانل خبرگان تدوین شد. جامعه آماری این تحقیق شامل ۲۵ نفر از خبرگان و صاحب نظران حوزه سلامت و آشنا با فناوری اینترنت اشیاء بود که با روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انتخاب شدند. یافته ها: در این پژوهش، پس از مطالعات و کنکاش های مفهومی و محیطی، تعداد ۵ هدف، ۱۲ سیاست کلان و ۸ راهبرد اساسی برای دستیابی به چشم انداز و اهداف تدوین شد. نتیجه گیری: نتیجه این پژوهش دستیابی به طرح راهبردی توسعه امن اینترنت اشیاء در حوزه سلامت کشور، شامل اصول و ارزش ها، اهداف، سیاست های کلان و راهبردهای اساسی با چشم انداز «سلامتی بهتر، مراقبت بیشتر، هزینه کمتر با اینترنت اشیاء پزشکی» می باشد.

کلیدواژه ها

Internet of medical things, strategic plan, security, electronic Health, ارائه مراقبت های بهداشتی, اینترنت اشیاء, پزشکی از راه دور, سیاست بهداشت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.