بررسی محدودیت های مدیریت گمرک الکترونیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده سنجوری

کارشناسی ارشدمدیریت یازرگانی

چکیده

گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی کشور نقش مهمی در توسعه اقتصادی، تامین رفاه و حفاظت از جامعه دارد. دولت ها برای به اجرا در آوردن مناسب برنامه ها و سیاست های مالی، اقتصادی و اجتماعی خود نیازمند سازمان گمرکی کارآمد و موثر می باشند. همچنین تکنولوژی روز دنیا در جهت حفظ منافع کشور نمود بیشتری پیدا نموده و نقش گمرک حساس تر و اساسی تر شده است، لذا بازسازی و مکانیزه کردن گمرکات و ایجاد تجارت الکترونیک می تواند باعث جلوگیری از فرصت سوزی و ایجاد مکان امن رقابت بازارهای تجاری، جهت جذب سرمایه گذاری های خارجی در منطقه شود.اجرای گمرکالکترونیکی سبب کاهش زمان فرایند اظهار وترخیص کالاها، ایجاد شفافیت در امور گمرکی و کاهش بروز اشتباهات انسانی از ۱ طریق ایجاد اتوماسیون و ارائه آمار و اطلاعات دقیق گمرکی می شود. اهمیت گمرک الکترونیکی در تسهیل تجاری تا حدی است که در چارچوب های ارائه شده درباره تسهیل تجاری، برای گمرک و فعالیت های آن جایگاه ویژه ای در نظر گرفته شده است. با توجه به اهمیت این موضوع ما در این مقاله به بررسی محدودیت های گمرک الکترونیک در ایران می پردازیم. نتایج این پژوهش نشان می دهد که عدم وجود زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری و سرعت اینترنت، عدم تشخیص مسیر کالا، یکپارچه نبودن سیستم گمرک، هزینه بالای مربوط به انبار و نگهداری کالا، بی توجهی به کالاهای فاسد شدنی خاص، مرتبط شدن روند ترخیص کالا با مسئله تعهدات ارزی مهمترین موانع توسعه گمرک الکترونیک در ایران است.

کلیدواژه ها

گمرک، گمرک الکترونیک، موانع توسعه گمرک الکترونیک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.