بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر احتمال وجود آسیب در بازار سرمایه : شواهدی از بازار بورس و اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IICMO14_123
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهراسادات حسینی

گروه حسابداری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

روح اله محمدی

کارشناس ارشد مدیریت مالی

چکیده

اگر شبکه های اجتماعی تا دیروز فقط محلی برای نمایش رخدادهای شخصی بود امروزه به یکی از مهمترین فضاهای تاثیرگذار در حوزهی اقتصادی-تجاری تبدیل شده است. با شناخت ویژگی ها و کارکردهای شبکه های اجتماعی و شناسایی تاثیر شبکه های اجتماعی بر بازار سرمایه بهتر می توان اثرات و تهدیدهای شبکه های اجتماعی را شناخت و زمینه لازم را برای ارائه خدمات مطلوب به سرمایه گذاران فراهم آورد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین شبکه های اجتماعی مورد استفاده در بازار سرمایه و احتمال وجود آسیب به بررسی تاثیر ابعاد شبکه های اجتماعی بر تصمیم گیری سرمایه گذاران در بازار بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. داده های این پژوهش با استفاده از پرسشنامه آنلاین و با نمونه گیری از جامعه افرادی که در بورس اوراق بهادار تهران سرمایه گذاری نموده اند، گردآوری شده است. در این راستا جهت تحلیل آمار توصیفی و استنباطی و آزمون فرضیه های پژوهش، از مدل معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزئی((PLS، با استفاده از نرم افزار Smart PLS۳ و آماره ی یومان من- ویتنی (Mann-Whitney U) ، با استفاده از نرم افزار SPSS۲۸ استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشان دهنده وجود رابطه معنی دار بین میزان استفاده، میزان آگاهی و بازنشر نظرات افراد در رسانه های اجتماعی با رفتار مالی سهامداران شرکت کننده در بازار سرمایه و وجود آسیب ناشی از آن بوده است.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، بازار سرمایه، آسیب های اجتماعی، بازار بورس اوراق بهادار تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.