ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار: مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-17-1_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ابراهیمی پور

Mashhad University of Medical Sciences

علی وفایی نجار

Mashhad University of Medical Sciences

سیده الهه حسینی

Isfahan University of Medical Sciences

هاجر حقیقی

Kerman University of Medical Sciences

سعید محمدپور

Iran University of Medical Sciences

پیام محمودیان

Iran University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش (IEQM) ** ابزاری برای ارزیابی دانشگاه است که بازنگری منظم، سیستماتیک و جامع از فعالیت های دانشگاه ها را فراهم می سازد. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت آموزش در حیطه تمرکز بر نیروی کار بر اساس مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد. روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۱۵۰ نفر از اساتید و کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۳ به صورت طبقه ای و تصادفی ساده مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های مورد نیاز به وسیله پرسشنامه مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش وزارت بهداشت و درمان پس از تایید روایی و پایایی، جمع آوری شد. گزینه های موجود برای انتخاب شامل طیف لیکرت ۵ نمره­ای بود.  داده­ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه  و تی مستقل در سطح معناداری ۰۵/۰ تحلیل شد. نتایج: در مجموع، ۱۲۵ پرسشنامه تحلیل شد. بالاترین میانگین نمره مربوط به دانشکده بهداشت  و پایین ترین مربوط میانگین نمره به دانشکده پرستاری  به دست آمد. بهترین نمره مربوط به حیطه شرایط محیط کار (۸۲/۰±۸۲/۲) و بدترین نمره مربوط به حیطه توانمند سازی کارکنان (۷۳/۰±۶۵/۲) به دست آمد. به طور کلی نمره حیطه تمرکز بر نیروی کار برابر با ۵۵ درصد امتیاز از ۸۵ امتیاز این حیطه محاسبه شد.میانگین نمره این حیطه با تحصیلات (۵/۰p=) و جنسیت افراد مورد پژوهش (۶/۰p=)  و در بین دانشکده های مورد مطالعه (۶/۰p=) رابطه معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: وضعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حیطه تمرکز بر نیروی کاری در حد متوسط به دست آمد. طبق بررسی ها شرایط محیط کاری از دید اعضا دانشکده ها تقریبا مناسب اما توجه به توانمندسازی کارکنان در دانشکده اولویت است.

کلیدواژه ها

Iranian Education Quality Management (IEQM), evaluation, quality, focus on workforce, مدل ایرانی مدیریت کیفیت آموزش, ارزیابی, کیفیت, تمرکز بر نیروی کار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.