Fabrication of High Frequency Electromagnetic Waves Absorber Sheets by Use of Iron Oxide Nanostructures

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-9-1_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی ارجمندی لاری

Department of electrical engineering, Dariun branch, Islamic Azad university, Dariun, Iran

سعید پرهوده

Islamic Azad University Shiraz Branch

علی روحانی سروستانی

Islamic Azad University Shiraz Branch

قادر اله وردی

Fasa University of Medical Sciences

چکیده

زمینه و هدف: لزوم استفاده از ارتباطات بی سیم و به کارگیری امواج الکترومغناطیسی در دنیای امروز بر کسی پوشیده نیست. استفاده از این تجهیزات و گسترش روزافزون آن ها، با همه مزایایی که داشته، سبب پیدایش نگرانی هایی از نحوه اثرگذاری آن ها بر محیط زیست شده است. یکی از روش های موثر در کاستن اثرات نامطلوب این امواج استفاده از پوشش های جاذب این امواج است. مواد و روش ها: ابتدا پودر کلرید آهن به محلول آبی پلی ونیل الکل افزوده شد. سپس محلول آبی هیدروکسید سدیم به آن اضافه گردید. پس ازآن نانوساختارهای اکسید آهن که به صورت رسوب در ته ظرف ظاهرشده بودند با استفاده از کاغذ صافی جمع آوری و چندین بار با آب دیونیزه و اتانول شست وشو داده شدند. از مواد سنتز شده، ورقه هایی به ضخامت ۵/۰ و ۱ میلی متر ساخته شد. نتایج: نتایج پراش اشعه ایکس سنتز ترکیب اکسید آهن (Fe۳O۴) را به اثبات رساندند. همچنین این آنالیز نشان داد که نانوساختارهای سنتز شده دارای ساختار مکعبی بوده و میانگین اندازه ی بلورک ها ۱۲ نانومتر است. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نشان دادند که شکل نانوساختار به دست آمده ورقه ای هستند و ضخامت آن ها در حدود ۳۰ نانومتر می باشند. مطالعه نتایج جذب امواج الکترومغناطیسی در محدوده ی ۸ تا ۱۸ گیگاهرترتز نشان دادند که نانوساختارهای اکسید آهن می توانند امواج ماکرویو را در این محدوده جذب نمایند که میزان جذب در ضخامت های بیشتر افزایش می یابد. نتیجه گیری: پوشش های حاوی نانوساختارهای اکسید آهن، می توانند به عنوان جاذب امواج میکروویو عمل نموده و نقش موثری در از بین بردن و یا کاهش اثرات ناخواسته امواج الکترومغناطیسی داشته باشند.

کلیدواژه ها

Waves, Microwave, Absorber, Iron Oxide, Nanostructures, Nanotechnology, Biological effects, امواج, میکروویو, جاذب, اکسید آهن, نانوساختار, نانوتکنولوژی, اثرات بیولوژیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.