Comparison of Surgical Techniques as a Prognostic Factor on Success Rate in Chronic Otitis Media

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-9-3_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرامرزی

Otolaryngology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

ساره روستا

Otolaryngology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

امینه بهزادی

Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

چکیده

زمینه و هدف: بررسی و مرور متون نشان می­دهد که هنوز در مورد این که آیا تکنیک جراحی یک معیار پیش آگهی کننده برای موفقیت جراحی عفونت مزمن گوش میانی است یا خیر، اختلاف نظر وجود دارد؛ بنابراین پژوهشگران در این مطالعه بر آن شدند تا با مرور متون گذشته و بررسی تجربه ده ساله خود موضوع را موردتوجه قرار دهند. مواد و روش­ها: در این مطالعه گذشته­نگر ۵۰۵ گوش که با عفونت مزمن گوش میانی مورد جراحی قرارگرفته بودند، بررسی شدند. جراحی­ها شامل ۲۲۵ تمپانوپلاستی (۶/۴۴ درصد)، ۹۳ ماستوئیدکتومی با حفظ دیواره­ی کانال (CWUM) (۴/۱۸ درصد) و ۱۸۷ مورد ماستوئیدکتومی با پایین آوردن دیواره کانال (CWDM) (۳۷ درصد) بود. پیامد اولیه نتایج آناتومیک یا همان درصد میزان موفقیت درترمیم پیوند پرده گوش(GSR) در هر تکنیک و پیامد ثانویه نتایج شنوایی بود. نتایج: به طورکلی GSR در ۴۶۰ گوش (۱/۹۱ درصد) مشاهده شد که در تمپانوپلاستی، CWUM و CWDM به ترتیب عبارت بود از: ۲۰۱ گوش (۳/۸۹ درصد)، ۸۱ گوش (۱/۸۷ درصد) و ۱۷۸ گوش (۲/۹۵ درصد)؛ اما اختلاف آماری معناداری بین تکنیک­های سه گانه وجود نداشت (۱۴/۰(P=. میانگین بهبود Air-Bone Gap (ABG) بعد از جراحی در این گروه­ها به ترتیب برابر بود با: ۸/۷، ۱/۱۱ و ۳/۴ دسی بل. نتیجه­گیری: هرچند میزان موفقیت هر سه روش در این مطالعه در مقایسه با مطالعات دیگر در حد قابل قبول بود و پیامد اولیه آناتومیک یا همان درصد میزان موفقیت درترمیم پیوند پرده صماخ درروش CWDM بهتر از تمپانوپلاستی وCWUM  بود؛ تکنیک جراحی یک معیار پیش آگهی کننده برای موفقیت جراحی عفونت مزمن گوش میانی نبود.

کلیدواژه ها

Otitis Media, Tympanoplasty, Mastoidectomy, عفونت گوش میانی, تمپانوپلاستی, ماستوئیدکتومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.