Intense World Theory: New Perspective in Brain's Function and the Role of Amygdala in Autism Spectrum Disorder

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-9-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره رحیمیان

Department of Psychology, Faculty of Psychology and Education, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

سید امیر امین یزدی

Department of Psychology, Faculty of Psychology and Education, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

ایمان الله بیگدلی

Department of Psychology, Faculty of Psychology and Education, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran

محمد امین عدالت منش

Department of Physiology, Faculty of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran

چکیده

مقدمه: در اختلالات طیف اوتیسم، نقش نقایص کارکردی مانند کم-کنشوری در لوب فرونتال یا هیپوکامپ و آمیگدال با فرضیه کنترل بالا-پایین یا کاهش پیوندهای کارکردی مغزی موردتوجه نظریاتی مانند تئوری ذهن یا کارکردهای اجرایی بوده اما یافته های جدید در حوزه نوروربیولوژی و علوم اعصاب این نظریات را به چالش کشیده و زیربنای ارائه نظریه جدید جهان سخت از هنری مارکرام در سال ۲۰۰۷ شده که معتقد است هسته اصلی اختلال، بیش-کنشوری، بیش-انعطاف پذیری و بیش-واکنش پذیری در یک مسیر کنترل پایین-بالا در ریزمدارهای مغزی است. در مطالعه حاضر به ابعاد مختلف این نظریه، شواهد تجربی و چالش ها و انتقادات پیش روی آن پرداخته شده است. نتیجه گیری: آشنایی با این نظریه علاوه بر ایجاد گستره پژوهشی جدید و توجه به مکانیسم های زیربنایی مغزی، ممکن است به تشخیص زودهنگام اختلال و پیشنهاد های درمانی کارآمد در حوزه پزشکی، روانشناسی و سایر حوزه های مربوط منجر شود.

کلیدواژه ها

Autism Spectrum Disorder, Intense World Theory, Hyper-Functionality, Amygdala Inhibition Deficit, VPA Animal Model, اختلالات طیف اوتیسم, نظریه جهان سخت, بیش-کنشوری مغز, نقص بازداری آمیگدال, مدل حیوانی VPA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.