Effective Factors in Depression, Anxiety and Stress in the Workplace and their Impact on Job Satisfaction in Fasa Health Workers in ۲۰۱۹

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 10، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JABS-10-3_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تورج خضرایی

Department of Environmental Health and Work, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran

غلام علی رعیت پیشه

Department of Environmental Health and Work, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran

زینب حیدری

Department of Diseases, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran

سوسن جانی زاده

Department of Environmental Health and Work, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran

چکیده

زمینه و هدف: امروزه استرس و رضایت شغلی در محیط کار از مباحث مهم ارگونومی است، این موضوع در مشاغلی مانند کارکنان سلامت که باجان انسان ها سروکار دارند نمود بیشتری پیدا می کند. ازاین رو پژوهش حاضر جهت ارزیابی میزان استرس، اضطراب و افسردگی و رابطه آن ها با رضایت شغلی کارکنان سلامت طراحی گردید. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی ۱۹۶ نفر از کارمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال ۱۳۹۸ انجام شد. روش انتخاب نمونه تصادفی ساده بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه های افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-۲۱) و همچنین پرسشنامه رضایت شغلی مینه سوتا جمع آوری شدند. سپس با استفاده از نرم افزار آماری SPSS۲۲ و از آزمون های آماری توصیفی و کای اسکوئر برای تعیین فراوانی و برای تعیین ارتباط بین متغیرها با ضریب همبستگی و آنالیز واریانس، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج: در این مطالعه مشخص شد که نزدیک به ۴۳، ۴۲ و ۳۷ درصد شرکت کنندگان به ترتیب از سطوح مختلفی از افسردگی، اضطراب و استرس رنج می برند؛ و همچنین بیش از ۵۰ درصد شرکت کنندگان دارای رضایت شغلی از متوسط تا ضعیف بودند. همچنین نتایج نشان می دهد که با افزایش هریک از متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس نمره رضایت شغلی کاهش می یابد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد با کاهش استرس، اضطراب و افسردگی شغلی می توان میزان رضایت شغلی کارکنان را افزایش داد که این امر منجر به افزایش بهره وری و کیفیت کار کارکنان می شود.

کلیدواژه ها

Job Satisfaction, Depression in the Workplace, Anxiety in the Workplace, Stress in the Workplace, healthcare workers​​​​​​​, رضایت شغلی, استرس در محیط کار, اضطراب در محیط کار, افسردگی در محیط کار, کارکنان سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.