ارزیابی توان حفاظت محدوده دریاچه سد دز و نهادینه سازی فرهنگ حفاظت از محیط زیست آن
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_596
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1057
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی- محیطزیست
چکیده
این مطالعه به صورت موردی در حوزه آبخیز دریاچه سد دز انجام شده و تهیه نقشههای این مطالعه توسط نرمافزار Arc GIS 9.3x صورت گرفته است. حوزه سد دز به مساحت 21/42093 هکتار در 75 کیلومتری شمال شرق شهرستانهای اندیمشک و دزفول در استان خوزستان واقع شده است. محدوده حوزه مورد مطالعه از 252088 تا 280650 طول شرقی و 3610366 تا 3626800 عرض شمالی میباشد.ابتدا آمایش سرزمین به روش مخدوم در محدوده مطالعاتی اجرا گردید و نقشه یگان زیستمحیطی و نقشهی ارزیابی توان حفاظت محیطزیست طبق مدل مخدوم تهیه شد، که طبق آن مساحت 72/19299 هکتار معادل 8/45% از محدوده مورد مطالعه دارای توان حفاظت میباشد. سپس با استفاده از روش اکولوژی سیمای سرزمین، نقشه پهروها طبق تقسیمات نواحی پوشش گیاهی مشخص گردید و با توجه به گونههای حفاظت شده موجود در منطقه، نقشه پهروها برای کاربری حفاظت تهیه شد. حفاظت از دیدگاه اکولوژی سیمای سرزمین، مساحت 43/34516 هکتار معادل 82% از منطقه را در برمیگیرد. پس از آن، پیشنهاداتی در زمینهی فرهنگسازی حفاظت از محدوده مورد مطالعه و کنترل آلودگی آن ارائه گردیده است.کلیدواژه ها
حفاظت محیطزیست، آمایش سرزمین، ارزیابی توان، اکولوژی سیمای سرزمین، پهرومقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.