نقش واهمیت محیط زیست واکولوژی درکشاورزی پایدار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE06_582
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان علوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشدترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طب

عبدالعظیم آجیلی

دانشیارگروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

چکیده

بشریت سال ها ست به این حقیقت پی برده که درک صحیح کنش و واکنش درون اکوسیستم هایی که تأمین کننده غذا و پشتوانه انکار ناپذیر بقای انسان است ، جز با نگاهی همه نگر و جامع نگر مبتنی بر علم اکولوژی امکان پذیر نیست . خطر نابودی اکوسیستم ها و منابع طبیعی، آینده بشریت را با وضع مبهم و نا معلومی مواجه می کند و این احتمال وجود دارد که تا نیم قرن آینده، قسمت اعظم گونه ها، زیستگاه ها، اکوسیستم ها و به عبارت دیگر منابع طبیعی را از دست داد. بنابراین با درک مدیریت صحیح منابع طبیعی که در اصل مبتنی بر درک صحیح مفاهیم اکولوژیک است ، اکولوژی یا بوم شناسی می تواند در تجزیه و تحلیل و علت یابی مشکلات زیست محیطی کمک قابل توجهی نموده و در یافتن راه حل مناسب با توجه به عملکرد اعضااکوسیستم ها راهگشا و گره گشا باشد . موجودات زنده برای رشد و بقا وتولید مثل به مواد غذایی و انرژی نیاز دارند. تامین کوتاه مدت غذا امری امکانپذیراست . اما در دراز مدت افزایش تقاضا برای غذا،کشاورزی پایدار را می طلبد. کشاورزی، محیط زیست را به مخاطره می اندازد وآثار محیط زیستی اقتصادی نامطلوبی را به جای می گذارد. از مخاطرات کشاورزی می توان به خسارت ناشی از شیوع آفات،فرسایش خاک، بهره برداری بی رویه از منابع آب و از بین رفتن تنوع ژنتیکی اشاره کرد.بنابراین شناسایی عوامل تهدیدکننده زیست محیطی و نقش آن در کشاورزی پایدار برای حذف این آلاینده ها بسیارضروری می باشد .در مطالعه حاضرکه به صورت مروری و براساس منابع کتابخانه ای،اسنادومدارک مکتوب وپایگاه های اطلاعاتی تهیه شده است ،سعی بر آن است تا نقش محیط زیست و اکولوژی بر کشاورزی پایدار مورد بررسی قرار گیرد و راهکارهایی در این زمینه ارائه گردد.

کلیدواژه ها

اهمیت محیط زیست - جایگاه اکولوژیک – اکوسیستم- کشاورزی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.