شناسایی خط مشی های اثر بخش هوشمند سازی مدارس بر کیفیت یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی استان تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 13، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-13-48_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرزاد کمال خانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ، تهران ، ایران

علیرضا عصاره

استاد،دانشکده علوم تربیتی ، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی،تهران ،ایران

مرتضی سمیعی زفرقندی

دانشیار، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، تهران، ایران

چکیده

زمینه : هوشمند سازی مدارس نیاز بشر در قرن جدید است و توسعه دادن آن گره گشای اغلب مشکلات نظام آموزش و پرورش است. برخی شکاف ها در سازمان ناشی از کاستی های اجرای خط مشی های اثر بخش هوشمند سازی مدارس در عصر جدید است.هدف : این پژوهش با هدف شناسایی خط مشی های اثر بخش هوشمند سازی مدارس بر کیفیت یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی استان تهران بود.روش شناسی پژوهش : پژوهش حاضر از نوع کاربردی نیمه آزمایشی و در گروه تحقیقات کمی است جامعه آماری ۶۰ نفر از دانش آموز دختر و پسر به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه را دریافت نمودند. سپس به طور تصادفی ساده ۴ مدرسه (دخترانه و پسرانه) انتخاب شد  که ۳۰  نفر در کلاس های هوشمند و ۳۰ نفر در کلاس های که به صورت سنتی تدریس می شد قرار گرفتند. گروه آزمایش در یک ماه جلسات ۴۵ دقیقه ای مفید در کلاس های هوشمند آموزش دیدند، در حالی که گروه کنترل در طی این مدت برنامه روزانه خود را دنبال می کردند.پس از اجرای برنامه آموزشی، مجددا پرسشنامه بر روی هر دو گروه اجرا گردید. برای سنجش پیشرفت تحصیلی میانگین دو نیمسال۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ دانش اموزان مد نظر قرار گرفته است. برای سنجش یادگیری از  پرسشنامه  رحمانی (۱۳۸۹)  استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار spss نسخه ۲۱ و از آزمون های تحلیل کواریانس استفاده شد.یافته ها : طبق نتایج در خصوص فرضیه اصلی، شرکت در کلاس های مدارس هوشمند بر کیفیت یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی استان تهران سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تاثیر دارد و در خصوص فرضیه های فرعی نیز، شرکت در کلاس های مدارس هوشمند بر متغیرهای نگرش ها وادراکات،  اکتساب و درهم تنیدن دانش، استفاده معنا دار از دانش و عادت های ذهنی  تاثیردارد ومعناداری کمتر از ۰.۰۵ است ولی متغیر بسط و اصلاح بیشتر از درجه معناداری ۰.۰۵۰ است و برابر ۰.۰۱۰۴ است و معنادار نیست و شرکت در کلاس های مدارس هوشمند بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی استان تهران سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ تاثیر دارد زیرا درجه معناداری کمتر از ۰.۰۵ است.نتیجه گیری : نتایج نشان می دهد که شناسایی خط مشی های اثر بخش هوشمند سازی مدارس بر کیفیت یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر مثبت و معنا دار داشته است.

کلیدواژه ها

هوشمند سازی, مدارس, کیفیت یادگیری, پیشرفت تحصیلی, دانش آموزان دوره ابتدایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.