طراحی مدل مفهومی مدیریت تنوع در سازمان های دولتی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 13، شماره: 48
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-13-48_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پارمیس پاکروح

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی ، گروه مدیریت ، واحد سنندج ، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

اسماعیل قادری

استادیار، گروه مدیریت، واحد سقز، دانشگاه آزاد اسلامی، سقز، ایران

محمود رحمانی

استادیار گروه مدیریت، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

چکیده

زمینه: برای مقابله با تغییرات مکرر جهان ناشی از جهانی شدن، مدیران شروع به جستجوی بهترین استراتژی ها برای اجرای موثر این محیط مختلط کردند اجرای سیاست های مدیریت تنوع پیشرو برای پایداری مدیریت منابع انسانی، که در افزایش عملکرد، انگیزه کارکنان، رضایت و همچنین تعهد کاری آنها نیز بسیار سازنده در نظر گرفته می­شود. هدف: پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل مفهومی مدیریت تنوع در سازمانهای دولتی ایران با استفاده از روش نظریه پردازی داده بنیاد می­باشد. روشها: این پژوهش از حیث پارادایم های پژوهش، در گروه تفسیری بوده و جهت جمع آوری داده ها از تکنیک مصاحبه و روش نمونه گیری هدفمند استفاده شده است. مصاحبه شوندگان این پژوهش را متخصصین و مدیران برجسته سازمان های دولتی تشکیل دادند. داده های پژوهش به روش کدگذاری باز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و مقولات مفهومی، اصلی و کلان استخراج و در نهایت الگوی مدیریت تنوع ارائه گردید، سپس کمی سازی و استفاده از معادلات ساختاری توسط نرم افزار Smart PLS مدل پارادایمی مورد تایید قرار گرفت. یافته­­ها: با توجه به نتایج در زمینه عوامل علی به عنوان مثال برخورد کلیشه ای، اجرای قوانین، مهارت، اهداف سازمانی شناسایی گردیدند. همچنین خلاقیت و نوآوری، بلوغ سازمانی، آگاهی فرهنگی نشان دهنده شرایط زمینه ای مدیریت تنوع،  نگرش مدیر، پذیرش و مدیریت تفاوتها، درون سازمانی، امنیت شغلی نشان دهنده شرایط مداخله گر مدیریت تنوع، توانمندسازی، شیوه استخدام، نهادینه سازی عوامل مدیریت تنوع، بهبود کیفیت مدیریت نشان دهنده راهبردهای مدیریت تنوع و  عدالت سازمانی، رضایت شغلی، مدیریت تعارض سازمانی و نوآوری سازمانی به عنوان پیامدهای مدیریت تنوع شناسایی شده است.  نتیجه ­گیری: برای دستیابی به مدیریت تنوع موثر سازمان­ها بایستی راهبردهای مناسب مدیریت تنوع شغلی مانند توانمندسازی، شیوه استخدام و نهادینه سازی عوامل مدیریت تنوع را با برنامه­ریزی مناسب در سازمان پیاده­سازی نمایند

کلیدواژه ها

مدیریت تنوع, سازمان های دولتی, گراندتئوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.