اصلاح مدل شبکه نردبانی سیم پیچ به منظور تفکیک تلفات عایقی در گذرای سریع

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله تحقیقات نوین درسیستم های قدرت هوشمند، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EPS-12-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجتبی حسینی بافقی

Department of Electrical Engineering, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

حمیدرضا اکبری

Department of Electrical Engineering, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

سیدامین سعید

Department of Electrical Engineering, Yazd Branch, Islamic Azad University, Yazd, Iran

چکیده

مدل شبکه نردبانی به عنوان یک مدل گذرای سریع سیم پیچ جهت مطالعات پدیده های گذرای سریع و در فرکانس های بالا معرفی شده است. در این مطالعه، مدل عایق سیم پیچ از شبکه نردبانی تفکیک شده و تمامی روابط مداری مربوط به این مدل بازنویسی می شوند. پارامترهای الکتریکی عایق به روش جایگزینی در مدار تشدید محاسبه می شود. سیم پیچ های یک فاز از ماشین القایی kv ۶ به کمک مدل پیشنهادی طراحی و با شبیه سازی در نرم ­افزار انسیس ماکسول۲، شکل موج توزیع ولتاژ، ضریب تلفات عایقی و همچنین تلفات عایقی در نقاط مختلف سیم ییچ نشان داده می شود. در ادامه شکل موج توزیع ولتاژ گره ها، جریان عبوری از کویل ها، ولتاژ روی کویل ها و توان تلفاتی در کویل ها توسط دو مدل کلاسیک شبکه نردبانی و مدل پیشنهادی به مقایسه گذاشته می شود. در این مطالعه با توجه به تفکیک تلفات عایقی از تلفات سیم پیچ در گذراهای سریع و در فرکانس­های بالا، مدل پیشنهادی می تواند به صورت یک ابزار مناسبی جهت رسیدن به پاسخ های دقیق تر پدیده های گذرای سریع مورد استفاده قرار گیرد.مدل شبکه نردبانی به عنوان یک مدل گذرای سریع سیم پیچ جهت مطالعات پدیده های گذرای سریع و در فرکانس های بالا معرفی شده است. در این مطالعه، مدل عایق سیم پیچ از شبکه نردبانی تفکیک شده و تمامی روابط مداری مربوط به این مدل بازنویسی می شوند. پارامترهای الکتریکی عایق به روش جایگزینی در مدار تشدید محاسبه می شود. سیم پیچ های یک فاز از ماشین القایی kv۶ به کمک مدل پیشنهادی طراحی و با شبیه سازی در نرم ­افزار انسیس ماکسول، شکل موج توزیع ولتاژ، ضریب تلفات عایقی و همچنین تلفات عایقی در نقاط مختلف سیم ییچ نشان داده می شود. در ادامه شکل موج توزیع ولتاژ گره ها، جریان عبوری از کویل ها، ولتاژ روی کویل ها و توان تلفاتی در کویل ها توسط دو مدل کلاسیک شبکه نردبانی و مدل پیشنهادی به مقایسه گذاشته می شود. در این مطالعه با توجه به تفکیک تلفات عایقی از تلفات سیم پیچ در گذراهای سریع و در فرکانس­های بالا، مدل پیشنهادی می تواند به صورت یک ابزار مناسبی جهت رسیدن به پاسخ های دقیق تر پدیده های گذرای سریع مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

power coils, insulation loss coefficient, fast transient, insulation model, سیم پیچ های قدرت, ضریب تلفات عایقی, گذرای سریع, مدل عایقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.