واکاوی شباهت ها و تفاوت های طلاق و فسخ نکاح با نگاهی به اقسام آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حقوق و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RIGCNF01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 253
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد آخوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه خمینی شهر اصفهان

چکیده

ازدواج و تشکیل خانواده یکی از جنبه های زندگی اجتماعی انسان است. موجودات دیگر را که مشاهده می نمائیم در همه کشش بین دو جنس مخالف و علاقه به تولیدمثل وجود دارد اما این کار با کمک عوامل طبیعی و یا بر اثر غریزه در خانواده انجام می شود. فرزند انسان باید نه فقط سالها از مواظبت و سرپرستی مادی خانواده برخوردار باشد بلکه تا آخر عمر از جهت معنوی و عاطفی، به پدر و مادر و خانواده وابسته است. همه این امور سبب شده است که ازدواج و رابطه زناشویی به صورت پیمانی برای همه عمر درآید و زن و شوهر زندگی مشترک را برای سرتاسر عمر بپذیرند. ناگفته پیداست که زندگی مشترک برای هر یک از دو شریک همراه با دگرگونیها و تغییرات شگرفی است. زن و شوهر که قبل از آغاز زندگی مشترک، هر یک براساس برداشتهای شخصی خویش از زندگی عمل میکردند اینک باید به خواستهای یار و همدم خویش نیز توجه کند و چنان چه مشخص شود که ازدواج و تشکیل خانواده، صرفنظر از تحولی که مقررات آن در زمانها و مکانهای گوناگون یافته است، همواره بهترین روش برای ادامه نسل شمرده شده است، چنان چه روشن شود زن و مردی که تشکیل خانواده میدهند همانند هر فرد دیگری در جامعه، رفتار و کردار و واکنش هایشان در دوران زندگی، ثمره عوامل فراوان خانوادگی اعم از ارثی و اکتسابی، محیطی و... است این نکته را نیز باید قبول کنیم که تفاهم کامل بین آن دو غیرممکن و اختلاف سلیقه و نظر امری طبیعی است. اما گاهی اوقات اختلاف از حد سلیقه و نظر میگذرد و زندگی خانوادگی به عرصه جدال و کشمکش بدل میشود و یا رفتار ناشایست یکی از دو همسر اساس زندگی مشترک را متزلزل میسازد و یا... . در این باره دهها و صدها مشکل را میتوان برشمرد که زندگی خانوادگی را تهدید میکند. در این میان لازم به ذکر است که فسخ نکاح و طلاق هردو به رابطه زناشویی خاتمه می دهند اما شباهت و تفاوت هایی دارند که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته می شود .

کلیدواژه ها

طلاق ، فسخ ، نکاح ، حقوق خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.