بررسی رویکرد ایران نسبت به جرایم بین المللی مبتنی بر اصل صلاحیت جهانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حقوق و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: RIGCNF01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 401
نویسندگان
چکیده
وضع قوانین نه بر عهده محاکم ملی است و نه دیوان های بین المللی اما زمانی که مواجه با بی عدالتی و جنایات بین المللی می شوند باید از حداکثر ظرفیت های قانونی و قضایی در صورت عدم وجود مقررات صریح و روشن برای مبارزه با بی کیفری استفاده کنند. در موقعیتی که ارتکاب جنایات بین المللی موجب تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی است ایران هم باید در حفظ صلح، آسایش و امنیت جهانی به عنوان عضوی از آن نقش داشته باشد. محاکم ملی ایران می توانند با تکیه بر اصل صلاحیت جهانی و عناوین مشابه که ماده ۹ قانون مجازات اسلامی، که نمونه ای از آنهاست، برای ناامن شدن محیط برای مرتکبان جنایات جهانی، ضد کرامت والای انسانیت و حفظ جایگاه بشریت با رسیدگی به جنایات بین المللی نقش ایفا کنند. با وجود محدودیت ها، هدف مشترک در دیوان های بین المللی و محاکم ملی چیزی جز رسیدن به عدالت نیست.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.