اثر ضد سرطانی فرکشن جداسازی شده از سم عقرب Hemiscorpius lepturus در برابر رده های سلولی SKOV-۳ و HT۲۹

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم ، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TETSCONF12_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ستایش مهر

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زابل، زابل، ایران

احمد آسوده

گروه شیمی-دانشکده علوم-دانشگاه فردوسی مشهد–مشهد-ایران

چکیده

با وجود پیشرفت های زیادی در زمینه سرطان درمانی، هنوز هم راه حل های مطرح شده در راستای عدم پیشرفت روند سرطان و درمان آن نیازمند به تحقیقات بیشتر می باشد. در این زمینه، استفاده از سموم حیوانات و اجزای مهم آن به عنوان راه حلی کارا در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته است. از این رو، در این مطالعه، اثرات سمیت سلولی فرکشن ۲ جداسازی شده از سم عقرب Hemiscorpius lepturus بر سه رده سلولی HEK۲۹۳، HT۲۹ و SKOV-۳ مورد بررسی قرار گرفت. سم عقرب H. lepturus، با استفاده از تکنیک کروماتوگرافی معکوس با کارآیی بالا فرکشن سازی شد. سپس، درصد زنده مانی سلول های سرطانی تخمدان SKOV-۳ و کلورکتال HT۲۹ در غلظت های مختلف فرکشن ۲ جداسازی شده از سم عقرب H. lepturus (۰، ۱۰، ۳۰ و ۴۰ میکرومولار) و زمان های ۱۲، ۲۴ و ۴۸ ساعت با استفاده از تست MTT اندازه گیری شد و با سلول های نرمال HEK۲۹۳ مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل از تست MTT نشان داد که درصد زنده مانی سلول های سرطانی تخمدان و کلورکتال، بطور معناداری وابسته به دوز و زمان کاهش معناداری داشت (p< ۰.۰۵)، در صورتیکه تیمار سلولهای نرمال HEK۲۹۳ با فرکشن ۲، کاهش معناداری نسبت به سلول های بدون تیمار نشان نداد (p< ۰.۰۵). میزان IC۵۰، برای سلول های SKOV-۳، HT۲۹ و HEK۲۹۳، به ترتیب، ۱۰/۲۲، ۹۲/۳۲ و ۱۶۴ میکرومولار اندازه گیری شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سم عقرب H. lepturus و اجزای فعال آن، دارای خاصیت ضد سرطانی انتخابی در برابر سلول های سرطانی تخمدان و کلورکتال می باشد.

کلیدواژه ها

سم عقرب، H. lepturus، سرطان، فرکشن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.