اثر لجن فاضلاب در جذب و تجمع فلزات سنگین در گیاهان ذرت ،لوبیا وریحان
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_482
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1873
نویسندگان
کارشناس ارشد محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
اهمیت فلزات سنگین وخطرات آن برای سلامتی انسان ودیگر موجودات باعث شده است این فلزات در زمره مواد خطرناک طبقه بندی شوند .لجن فاضلاب با دارابودن مواد آلی فراوان و عناصر پرمصرف وکم مصرف فراوان گیاهی به عنوان کود در اراضی کشاورزی استفاده می شود . اما به دلیل عناصر سنگین امکان آلودگی محصولات کشاورزی وورود این عناصر به زنجیره غذایی انسان وحیوان وجود دارددر این راستا پزوهشی با هدف بررسی تاثیر لجن فاضلاب بر میزان جذب کادمیوم،نیکل ،آهن و روی در گیاهان ذرت ،ریحان ولوبیا در دوخاک اسیدی و قلیایی در گلخانه با سه تکرار و تیمارهای شاهد ،کود شیمیایی و سه سطح لجن فاضلاب (200،100، تن در هکتار ) انجام گرفت.نتایج نشان داد افزایش لجن باعث افزایش عملکرد گیاهان بخصوص درگیاهان کشت شده در خاک قلیایی گردیده است به طوری که در این خاک در تیمار 200 تن لجن در هکتار وزن خشک ساقه گیاه در ذرت حدود سه برابر شاهد ،ریحان دوبرابر و لوبیا حدودا دوبرابر افزایش یافت . در ریشه نیز افزایش عملکرد مشاهده شد که در مورد ذرت و لوبیا کمتر و در مورد ریحان قابل توجه بود.در خاک اسیدی عملکرد گیاه در ساقه لوبیا در تیمار 200 تن در هکتار تقریبا دوبرابر شاهد بودهچنین استفاده از لجن فاضلاب در اکثر موارد افزایش غلظت فلزات کادمیوم،روی ،نیکل و آهن را در گیاه باعث گردیده بود.کلیدواژه ها
لجن فاضلاب ،فلزات سنگین ،ذرت ،لوبیا ،ریحانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.