مروری بر تاثیر آرام سازی پیشرونده عضلانی بر میزان استرس و اضطراب بیماران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشکده پرستاری ارتش، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JANF-21-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه گنجعلی

کارشناس ارشد پرستاری نظامی، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

زهرا فارسی

دکترای تخصصی پرستاری (آموزش داخلی-جراحی)، استاد، گروه بهداشت جامعه و معاون پژوهش، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

سیده اعظم سجادی

دکترای تخصصی پرستاری، استادیار، گروه مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران

کوروش زارع

دکترای تخصصی پرستاری، دانشیار، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

مقدمه: استرس و اضطراب از شایعترین اختلالات روانپزشکی می باشند که در اکثر جوامع از جمله ایران شیوع بالایی دارند. استفاده از مداخلات غیردارویی پرستاری در این زمینه بسیار حائز اهمیت می باشد که یکی از این روش های غیردارویی، آرامسازی پیشرونده عضلانی می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی و جم عبندی نتایج مطالعات در زمینه تاثیر آرامسازی پیشرونده عضلانی بر میزان استرس و اضطراب بیماران انجام شد. مواد و رو شها: در این مطالعه مروری، مقالات منتشر شده بین سا لهای ۱۴۰۰ - ۱۳۸۵ (۲۰۲۱ - ۲۰۰۶) مورد بررسی قرار گرفت. به منظور دست یابی به مستندات علمی مرتبط، جستجوی الکترونیک به دو زبان فارسی و انگلیسی با استفاده از کلید واژه های فارسی و انگلیسی «استرس»، «اضطراب»، «آرامسازی پیشرونده عضلانی»، «مداخلات غیردارویی» در بانک های اطلاعاتی پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، بانک اطلاعات نشریات کشور (Magiran)، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (IranMedex, ProQuest ،Elsevier ،Science Direct ،PubMed و موتور جستجوی Google Scholar) انجام و مجموعا تعداد ۱۲۶۹ مقاله یافت شد که بر اساس عنوان و چکیده حذفیاتی صورت گرفت و از میان آ نها ۱۹ مقاله استخراج، بررسی و جمع بندی گردید. یافته ها: یافته ها نشان داد که مداخله ی آرام سازی عضلانی پیش رونده منجر به کاهش استرس و اضطراب بیماران مبتلا به کووید- ۱۹، مولتیپل اسکروزیس، بیمار یهای قلبی-عروقی، بیماران تحت همودیالیز، بیماران مبتلا به سرطان و پرفشاری خون می شود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اثر بخش بودن استفاده از آرام سازی عضلانی پیش رونده در کاهش و کنترل استرس و اضطراب بیماری های مختلف، پیشنهاد می گردد که پرستاران از این مداخله ی غیردارویی ساده، بی عارضه، ارزان و موثر استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

آرام سازی، استرس، اضطراب، بیمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.