تدوین مدل راهبردی جهت رابطه دانشگاه و صنعت با هدف جذب دانشجو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوفصلنامه صنعت و دانشگاه، دوره: 13، شماره: 47
  • کد COI اختصاصی: JR_JINU-13-47_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بهاردوست

استادیار، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد هادی شهر، آذربایجان شرقی، ایران

فریبا حنیفی

استادیار، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران

حسن شهرکی پور

دانشیار، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، تهران، ایران

چکیده

هدف این مقاله تدوین مدل راهبردی جهت رابطه دانشگاه و"صنعت" با هدف جذب دانشجو می باشد. روش پژوهش آمیخته از نوع اکتشافی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل سه ۲۰ نفر از سه گروه ۱) خبرگان صنعتی؛ به عنوان نماینده بخش صنعت؛ ۲) مدیران و کارشناسان وزارت صنعت، به عنوان نماینده بخش دولتی و سیاستگذاری؛ ۳) روسای دانشگاه ها و معاونین واحدهای دانشگاهی و اعضای شورای برنامه ریزی دانشگاه های آزاد، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که دارای تجارب و اطلاعات غنیتری در زمینه ارتباط دانشگاه با صنعت هستند. رویکرد نمونه گیری، هدفمند و روش نمونه گیری صاحبنظران کلیدی بود. ابزار پژوهش، مصاحبه عمیق نیمه ساختمند بود. دربخش کیفی و در قسمت اول، استخراج داده ها و مولفه ها با روش کد گذاری وروش داده بنیاد می باشد سپس جهت ساخت مدل پژوهش از مصاحبه با خبرگان و پرسشنامه استفاده شده است. الگوی مستخرج از تجزیه وتحلیل یافته های پژوهش در قالب هفت بعد اصلی و سی پنج معیار طراحی شد. هفت بعد اصلی عبارتاند از: «عوامل داخل و درون دانشگاهی» «عوامل خارجی و برون دانشگاهی» «سیاست گذاری وطراحی مجدد» «ارتقاء آکادمیک» «بستری های قانونی» «تحولات اساسی» «نهادینه کردن» در بخش کمی روش تحقیق توصیفی - پیمایشی بودو جامعه آماری شامل ۳۱ نفر شامل اساتید دانشگاه آزاد، روسای دانشگاه آزاد و فعالین حوزه صنعت، مدیریت و مسائل جذب دانشجوکه طبق احکام کارگزینی رسمی آزمایشی، قراردادی، رسمی قطعی در بخش های مختلف این سازمان در سال تحصیلی ۱۳۹۹ - ۱۳۹۸ اشتغال داشته اندکه برای اعتباریابی الگو، با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند و روش صاحبنظران کلیدی، انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر اساس شبکه مضامین بخش کیفی بود.

کلیدواژه ها

سیاست های جذب دانشجو، دانشگاه، صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.