غشاهای بر پایه پلی سولفون در جداسازی لیپوپروتئن با چگالی کم از خون

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه فناوری پلیمر ایران، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRDPT-7-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم دهقان

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده علوم، گروه پلیمرهای زیست سازگار

جلال برزین

ایران، نورآباد ممسنی، کلینیک درمانی پاسارگاد

سیدحسین ابطحیان

شیراز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشکده پیراپزشکی

بهنام دارایی

فسا، دانشگاه علوم پزشکی فسا، دانشکده فناوری های نوین، گروه مهندسی بافت

چکیده

بیماری های قلبی و عروقی شایع ترین دلیل مرگ ومیر در سراسر جهان به شمار می آید. افزایش بیش از حد سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (Low Density Lipoprotein) در خون به عنوان اصلی ترین دلیل بیماری های عروق کرونری و تصلب شرایین محسوب می شود. جداسازی LDL از خون بیماران، به خصوص آنهایی که با دارودرمانی بهبود نمی یابند، یکی از انتخاب های سخت افزاری برای این منظور است. روش های جداسازی LDL به طور کلی به دو دسته روش های مبتنی بر جذب و صافش آبشاری تقسیم بندی می شوند. در این مطالعه علاوه بر اینکه به بررسی مروری این روشها پرداخته شده، استفاده از غشاهای برپایه پلی سولفون در جداسازی LDL مورد بررسی قرار گرفته است. با الهام از ساختار گیرنده ذاتی LDL در بدن (LDLR)، روش های اصلاح متفاوتی همچون هپارینه کردن از طریق کلرومتیل دار کردن غشا، اصلاح با پلاسمای آمونیاک، اصلاح از طریق پلی دپامین و پلی اتیلن ایمین، گلیکوزیله کردن غشا با روش شیمی کلیک و اتصال آلژینات سولفات به سطح غشای پلی سولفون برای جذب LDL استفاده شده است. به منظور بررسی صحت فرایند اصلاح از آزمون های مختلفی همچون طیف سنجی تبدیل فوریه (ATR-FTIR)، طیف سنجی اشعه ایکس (XPS)، اندازه گیری زاویه تماس آب و پتانسیل زتا استفاده می شود. همچنین خون سازگاری این دسته از غشاها از موارد اساسی در توسعه آنها برای کاربرد بیان شده است.

کلیدواژه ها

غشا، خون، لیپوپروتئین با چگالی کم، صافش، جذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.