اهمیت و اعتبار انسان شناسی عرفان؛ نقدی بر مقاله «چیستی انسان شناسی»

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله انوار معرفت، دوره: 10، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_ANVAR-10-21_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد سعیدی

دانشیار گروه عرفان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

حسین مظفری

استادیار گروه عرفان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

محمد سربخشی

استادیار گروه عرفان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)

چکیده

انسان راه های معرفتی متنوعی به سوی شناخت واقع. ازجمله شناخت خود دارد و هریک از راه های معرفتی نیز در جای خود مزیت نسبی دارد. در مقاله «چیستی انسان شناسی» برای اثبات مزیت انسان شناسی نقلی نسبت به انسان شناسی های عقلی، شهودی و تجربی، اولا، امتیازها و ویژگی هایی برای انسان شناسی نقلی و ثانیا؛ بحران ها و مشکلاتی برای سایر انواع انسان شناسی بیان شده است. تقریبا همه امتیازاتی که در مقاله یادشده برای انسان شناسی نقلی ذکر شده و همه مشکلاتی که برای انواع دیگر انسان شناسیء ازجمله انسان شناسی عرفانی بیان شده درخور مناقشه اند. مهم ترین اشتباهی که در محور اول مقاله مزبور صورت گرفته این است که برداشت های ظنی دانشسمندان، دارای جامعیت. اتقان و اعتبار یقینی تلقی شده اند. مهم ترین اشتباهی که در محور دوم مقاله صورت گرفته این است که تفاوت میان علم حضوری با ترجمه و تفسیر آن نادیده گرفته شده است. در نوشتار حاضرء برای دفاع از اهمیت و اعتبار انسان شناسی های غیرنقلی, به ویژه انسان شناسی عرفانی، بخش هایی از ادعاهای مقاله مزبور را نقل و بررسی کرده ایم.

کلیدواژه ها

انسان شناسی، عرفان، فلسفه، دین، نقل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.