رابطه سواد سلامت و ویژگیهای شخصیتی با خودکارآمدی در مدیریت دیابت در بیماراندیابتیک نوع دو
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
- کد COI اختصاصی: CPSP01_2370
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 282
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی، گروه روانشناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
استاد روانشناسی، ، گروه روانشناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
چکیده
مقدمه و هدف :دیابت نوع دو شایع ترین بیماری مزمن در سراسر دنیاست و تهدید فزاینده ای برای سلامت جهانی محسوب می شود. با توجه به اینکه خودکارآمدی یک فاکتور ضروری برای تاثیرگذاری بر رفتارهای خود مراقبتی در بیماران دیابتی به شمار می رود، این مطالعه با هدف بررسی رابطه سواد سلامت و ویژگی های شخصیتی با خودکارآمدی در مدیریت دیابت در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.مواد و روش ها: جامعه آماری، کلیه بیماران دیابتی مراجعه کننده به واحد دیابت درمانگاه سیدالشهداء(ع ) شهرستان قم درسال ۱۳۹۹ بودند. ۱۵۳نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های سواد سلامت ، شش عاملی شخصیت هگزاکو و خودکارآمدی در مدیریت دیابت پاسخ دادند. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل رگرسیون تحلیل شدند.یافته ها:نتایج نشان داد رابطه چندگانه بین ۵ مولفه سواد سلامت با ”خودکارآمدی در مدیریت دیابت ” برابر با ۶۱۶/۰ می باشد؛به عبارت دیگر سواد سلامت تقریبا ۹/۳۷ درصد از تغییرات مربوط به ”خودکارآمدی در مدیریت دیابت ” را تبیین می کنند. ( (۳۷۹/۰=۲.(R همچنین ویژگی های شخصیتی نیز حدود ۱۱ درصد از واریانس ”خودکارآمدی در مدیریت دیابت ”را تبیین می کند.نتیجه گیری : سواد سلامت و ویژگی های شخصیتی توان پیش بینی خودکارآمدی درمدیریت دیابت در بیماران دیابتیک نوع دو را دارند.کلیدواژه ها
سواد سلامت، ویژگیهای شخصیتی، خودکارآمدی در مدیریت دیابتمقالات مرتبط جدید
- فناوری های نوین در آموزش: تسهیل یادگیری یا ایجاد شکاف دیجیتالی؟
- تعارض و همگرایی توسل به اصل ضرورت نظامی در شرایط اضطراری: بازنگری حقوق بشردوستانه در درگیری های مسلحانه
- Using Renewable Energy For Sustainable Port
- حق بر حریم خصوصی در فضای مجازی با تاکید بر قوانین ایران و اروپا
- تاثیر هوش مصنوعی بر عدالت در حقوق بین الملل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.