آیا ممکن است اندازه دانه در رودخانه ها به طرف پایین دست افزایش یابد؟ برای مثال رودخانه کشف رود واقع در شمال استان خراسان

  • سال انتشار: 1379
  • محل انتشار: چهارمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI04_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1286
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا موسوی حرمی

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

محمد خانه آباد

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر رضاوند

گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

رودخانه کشف رود یک رودخانه ماسه ای-گراولی مآندری با کانال منفرد و بار بستر است که از غرب به شرق در دشت مشهد جریان دارد. مطالعات بافتی نشان داده است که اندازه دانه ها از سر شاخه های تغذیه کننده به طرف پایین دست در دشت مشهد کاهش یافته و سپس به دلیل وضعیت خاص زمین شناسی منطقه و نزدیک شدن منشأ، مجدداً افزایش می یابد که این مسئله برخلاف روند عمومی کاهش اندازه دانه به طرف پایین دست در رودخانه هاست. براساس مطالعات بافتی و ساختارهای رسوبی 12 رخساره سنگی در رسوبات این رودخانه شناسایی شده است. امید است این اختصاصات ویژه که در رودخانه کشف رود مشاهده می شود، بتواند به عنوان الگویی در مطالعه رسوبات رودخانه ای ادوار گذشته در ارتباط با مسائل اکتشافی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.