بررسی تاثیر جایگاه شغل پزشکی در آرزوهای شغلی نوجوانان (مطالعهی موردی: دانش آموزان پایهی نهم آموزش و پرورش شهر بوکان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
  • کد COI اختصاصی: CPSP01_1958
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عمر خضرنژاد

کارشناسی ارشد جامعه شناسی، آموزش و پرورش، بوکان، آذربایجان غربی، ایران.

علی خضرنژاد

کارشناسی ارشد زیست شناسی، آموزش و پرورش، سنندج، کردستان، ایران.

اسعد خضرنژاد

کارشناسی ارشد نانو شیمی، آموزش و پرورش، بوکان، آذربایجان غربی، ایران.

مسعود نجاری

دکتری روانشناسی، گروه روان شناسی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران

چکیده

آرزوها مقدمه ی انتخاب و تصمیم گیری هستند و تصمیم ها منجر به تحرک، پویایی ، فعالیت و شکل گیری مسیر شغلی می گردند. هدف این پژوهش ، جواب دادن به این سئوال اصلی است که جایگاه شغل پزشکی در آرزوهای شغلی نوجوانان شهرستان بوکان کجاست ؟ رویکرد نظری تحقیق ، رویکردهای فرصت انسداد،رویکرد کنش عقلانی و نظریه ی تلفیقی ری تحت عنوان»پنجره ی آرزوها« می باشد. تحقیق به روش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسشنامه به اجرا درآمده است ، جامعه ی آماری ، دانش آموزان پایه ی نهم دختر و پسر در شهرستان بوکان می باشند. حجم نمونه ۱۰۲ نفر بوده است . شیوه ی نمونه گیری ، خوشه ای چند مرحله ای است . نتایج یافته های پژوهش ، شانن داد که میزان آرزوی شغل پزشکی دانش آموزان در سطح نسبتا مثبت و مثبت است . به این معنی که هم دانش آموزان دختر و هم دانش آموزان پسر، هم روستایی ها و هم شهری ها که میزان درآمد آنها متوسط هم بود خواهان تحصیل در یکی از رشته های پزشکی هستند. همچنین یافته های ژوهش پ انجام شده دال بر این بود که بیشتر دانش آموزان بوکانی در سمت و سو دادن به آرزوهایشان در رابطه با انتخاب شغل ، شبیه هم اند و تفاوت چندانی در تنوع انتخاب شغلی میان آنان وجود ندارد و این نیز خود برای نظام آموزشی در یک جامعه ای مانند کشور ایران، نگرانکننده بوده و رشته هایی مانند ریاضی ، علوم انسانی ، کاردانش و سایر مهارتهای حرفه ای در جامعه به حاشیه کشیده شده و نظام آموزشی از حالت چندقطبی به سمت تک قطبی کشیده خواهد شد که آن نیز برای آیندهی نوجوانان، هم نگران کننده و هم خطرساز خواهد بود.

کلیدواژه ها

شغل پزشکی ، آرزوهای شغلی ، نوجوانان، فرصت انسداد، کنش عقلانی ، پنجرهی آرزوها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.