ارزیابی پارامترهای موثر در حذف فنل از پساب مصنوعی با استفاده از لجن فعال
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_288
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1578
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود)
چکیده
ترکیبات فنلی بسیار سمی هستند و برای انسان سرطان زا شناخته شده اند، این آلاینده ها در فاضلاب خروجی بسیاری از صنایع دیده می شوند. حذف بیولوژیکی ترکیبات آلی از طریق لجن فعال فرآیند موثری برای حذف فنل از محلول آبی می باشد.در این تحقیق حذف فنل توسط لجن فعال توسط یک سیستم ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت و تاثیر عوامل موثر بر میزان حذف فنل توسط لجن فعال مورد ارزیابی قرارگرفت. عوامل مورد بررسی در این مطالعه حجم تلقیح لجن فعال، pH و غلظت اولیه فنل بودند که میزان تلقیح لجن فعال 1، 3، 5mL ، pHهای 3، 5، 7،9 و 11 و غلظت های اولیه فنل100، 200، 300، 400 و 600 ppm بودند. نتایج حاصل از آزمایشات قابلیت بالای لجن فعال در حذف فنل را نشان داد به طوریکه محلول آبی حاوی 600 ppm فنل بعد از 35 ساعت حذف گردیده است. آزمایشات حذف بیولوژیکی توسط لجن فعال نشان داد که 5 mL حجم تلقیح لجن فعال بیشترین مقدار حذف فنل را نشان می دهد و pH بهینه حذف فنل در این روش، pH 7 یا pH خنثی است و همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت فنل زمان حذف فنل افزایش یافت که نشان از بازداری غلظت های بالای فنل در برابر لجن فعال است. نتایج حاصل از مطالعه اخیر نشان داد که حذف فنل توسط لجن فعال در سیستم ناپیوسته کارایی بسیار بالایی داشته به طوریکه منجر به حذف 9/99% فنل گردیده است.کلیدواژه ها
فنل، هیدروکربن های آروماتیک، لجن فعال، حذفمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.