تصفیه ترکیبات آلی خروجی از صنایع ریخته گری سرد با استفاده از صافی چکنده بیولوژیکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE06_284
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر مهردادی

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران

محسن میرمحمدی

محمدعلی کرمانیها

بهجت کریمیان

کارشناس ارشدبهداشت حرفه ای

چکیده

تری‌اتیل‌آمین از جمله ترکیبات آلی و بدبو است. این ماده بیشتر در صنایع خودروسازی، تولید پلاستیک، رنگ، رزین و فوم پلی اورتان کاربرد دارد. این ترکیب در فرآیند جعبه سرد برای ساخت قطعات رزینی، به عنوان سخت‌کننده استفاده می‌شود. پس از انجام فرآیند، اضافات آن همراه با سایر گازها به دودکش هدایت می‌شود. تری‌اتیل‌آمین ماده‌ای محرک و بسیار بدبو‌ست که بر‌ مجاری تنفسی و مخاط ریه با ایجاد گلو درد و تنگی نفس تأثیر می‌گذارد. بر روی سیستم بینایی اثر گذاشته و باعث سوختگی قرنیه می شود. استاندارد سالیانه هوای تنفسی این ماده 024/0 قسمت در میلیون است.در این تحقیق نمونه برداری از خروجی دودکش و محیط کاری واحد ریخته گری یکی از صنایع خودروسازی انجام شده است. این واحد ریخته گری دارای هشت دستگاه جعبه سرد است. نتایج نشان می دهد در شرایطی که دو یا سه دستگاه جعبه سرد در حال بهره برداری است میانگین غلظت در دودکش 8/25 و 6/39 قسمت در میلیون است. بنابراین در بدترین شرایط که هشت دستگاه جعبه سرد به طور همزمان بهره برداری شوند انتظار می رود غلظت حداکثر به حدود 100 قسمت در میلیون برسد. میانگین غلظت در محیط کار در شرایط بهره برداری دو و سه دستگاه به ترتیب به 5/6 و 13 قسمت در میلیون می رسد. با توجه به شرایط فوق برای کنترل آلودگی هوای این واحد از پایلوت صافی چکنده بیولوژیکی استفاده شده است. در این پایلوت جریان هوا و مایع به طور هم جهت و از بالا به پایین است. ارتفاع پایلوت دو متر است که 5/1 متر آن با بستر سنگ آتشفشانی مکعبی به ابعاد سه سانتیمنر پر شده است. نتایج اولیه نشان می دهد در غلطت 200 قسمت در میلیون انتقال آلاینده از فاز گاری به فاز مایع به طور 100 درصد انجام شده و راندمان حذف در فاز مایع بالای 98 درصد است.

کلیدواژه ها

آلودگی هوا، تصفیه هوا، صافی چکنده بیولوژیکی، ریخته گری، تری اتیل آمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.