بررسی تصورات و کج فهمی و بدفهمی های دانش آموزان پایه ششم ابتدایی درباره مفهوم توحید و معاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
  • کد COI اختصاصی: CPSP01_1811
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد حاجیلو قزلباش

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید رجایی ارومیه

مهرداد یگانه نجف آباد

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید رجایی ارومیه

میلاد کلیکانلوی قزلباش

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید رجایی ارومیه

مهدی جهانی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید رجایی ارومیه

چکیده

هدف از مطالعه حاضر، بررسی تصورات و کج فهمی های دانش آموزان پایه ششم ابتدایی درباره مفاهیم توحید و معاد است. این مفاهیم از اصولدین اسلام هستند که یادگیری آن برای دانش موزان از پایه اول ابتدایی همراه است. ۱۸۷ نفر از دانش آموزان ششم ابتدایی از سه آموزشگاهدولتی ارومیه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند و در این مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری اطلاعات،از یک آزمون تشخیصی حاوی ۶ سوال باز-پاسخ استفاده شده است. پاسخهای دانش آموزان در قالب توضیحات داده شده و همچنین شرکتدر مصاحبه نیمه ساختار یافته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. برای ارزیابی میزان درک دانش آموزان، روش ارزیابی مفهومیبه کار رفته است. برسی پاسخهای داده شده به سوالهای پرسشنامه نشان داد که دانش آموزان پایه ششم ابتدایی کج فهمی های بسیاری درمورد مفاهیم توحید و معاد دارند که مشخص شد بیشتر این کج فهمی ها نشات گرفته از آموزه های پایه های پایینتر است. بر پایه این یافتهها ضرورت دارد تا بازبینی در برنامه های درسی و مواد آموزشی هدیه های آسمانی دوره ابتدایی، در سازماندهی مفاهیم مرتبط با توحیدو معاد در کتابهای درسی توجه ویژه مبذول گردد.

کلیدواژه ها

تصورات، کج فهمی، توحید، معاد، دانش آموزان پایه ششم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.