برآورد ترسیب کربن خاک در دو توده طبیعی و دست کاشت بادامک (Amygdalus scoparia spach )
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_261
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1416
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی س
چکیده
این تحقیق به بررسی میزان کربن آلی ذخیره شده در خاک در دو توده طبیعی و دست کاشت در محدوده جنگل جنوب استان کهگیلویه و بویر احمد و در 15 کیلومتری شهر سوق با طول جغرافیایی00ʹ25◦50 تا ʺ50ʹ25◦50 و با عرض جغرافیایی ʺ00ʹ56◦30 تا ʺ55ʹ52◦30 پرداخته است. برای نمونه برداری از خاک تعداد 40 پلات در منطقه پیاده شد و نمونه ها از زیر و خارج از تاج گونه های بادامک برداشت شدند. نمونه ها بدون قرار گرفتن در معرض آفتاب خشک و به آزمایشگاه منتقل شد. برای تعیین ترسیب کربن از روش والکی بلاک استفاده شد. نتایج نشان داد در توده طبیعی مقدار کربنی که توسط گونه بادامک ترسیب شده 2.1 تن در هکتار می باشد،. همچنین در توده دست کاشت میزان کربن آلی در خاک گونه بادامک 45/1 تن در هکتار می باشد ، توجه به نتایج فوق نشان می دهد ترسیب کربن در مناطق غرب کشور در گونه های بومی و مقاوم از جمله گونه بادامک Amygdalus scoparia اهمیت فوق العاده ای دارد چرا که به دلیل ماندگاری و عمر زیاد کربن ترسیب شده در شرایط آب و هوایی خشک که فعالیتهای حیاتی کاهش می یابد و به تبع آن سرعت تجزیه کربن نیز کاهش می یابد ، خاک این مناطق بستر مناسبی برای نگهداری طولانی مدت کربن می باشند. ارزش ترسیب کربن و آزاد سازی اکسیژن در چنین مناطقی مدیریت هرچه بیشتر این مناطق را در پی داشته و همچنین توجیهی برای جذب اعتبار از مجامع بین المللی را برای توسعه این مناطق فراهم می سازد.کلیدواژه ها
ترسیب کربن، خاک ، توده طبیعی، توده دست کاشتمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.