نشانه های ادبیات کودک و نوجوان در سروده های شاعران مشهور معاصر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و فلسفه
  • کد COI اختصاصی: CPSP01_1595
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 310
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جلیلیان

دانشجوی آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید مقصودی همدان دانشگاهفرهنگیان

حسن شاهمرادی

دانشجوی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید باهنر اراک دانشگاه فرهنگیان

میثم براتی

دانشجوی آموزش ابتدایی دانشگاه شهید باهنر اراک دانشگاه فرهنگیان

مجتبی محمدی جلالی

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

ادبیات کودک و نوجوان بدون شک یکی از گرایش های مهم و پایه در رشته زبان و ادبیات فارسی است که پیشتر به عنوان یک رشته تحصیلی جایی در دانشگاه های کشور نداشت و علیرغم این؛افرادی چون جبار باغچه بان، توران میرهادی، مهدی آذریزدی و – … که روحشان قرین رحمت باد – در این زمینه خوش درخشیدند. در سال های اخیر پژوهش های ارزنده ای در زمینه ادبیات کودک و نوجوان صورت گرفته است که باعث مسرت اهل ادب است؛ زیرا ادبیات کودک یکی از کلیدی ترین و اصلی ترین بخشهای شکلگیری ادب فارسی در کودک است و با توجه به حساس بودن این دوره از سن انسان باید بسیار به آن توجه کرد و بدان پرداخت؛ از مهمترین این پژوهش های ادب کودک و نوجوان میتوان به کتب مفصل ۱۰ جلدی تاریخ ادبیات کودکان نوشته استاد محمدهادی محمدی و استادبانو زهره قاینی و کتاب تاریخ ادبیات کودک و نوجوان در ایران نوشته استادبانو دکتر آسیه ذبیح نیاعمران واستاد حسین بردخونی اشاره کرد. تفاوت این مقاله با پژوهش های صورت گرفته در این است که قصد دارد به سروده های شاعران مشهوری بپردازد که نزد ما لزوما به عنوان یک نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان شناخته شده نیستند و آنها را بیشتر به خاطر اشعار اجتماعی، انتقادی، فرهنگی و یا تغزلات عاشقانه و بعضا عارفانه شان میشناسیم و قصد داریم اثبات کنیم که موضوع ادب کودک و نوجوان برای این شاعران نیز اهمیت داشته است و تمامااز آن غافل نبوده اند، هرچند که آن را در خفا نگاه داشته اند و علنی نکرده اند.

کلیدواژه ها

ادبیات کودک و نوجوان، سروده، قالب شعری، آرایه های ادبی، شاعران معاصر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.