بررسی آزمایشگاهی انتقال حرارت جوشش استخری هسته ای نانوسیال آب دیونیزه/نانوذرات نقاط کوانتومی گرافن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس انرژی پاک
  • کد COI اختصاصی: CLEANENERGY08_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر وثوقی

دانشجوی دکتری دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

جواد احمدپور

استادیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

سیدرضا شعبانیان

استادیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محسن قربانی

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

در این پژوهش، پس از سنتز نانوذرات نقاط کوانتومی گرافن به روش هیدروترمال و آماده سازی نانوسیالات مرتبط با آن با غلظتهای مختلف ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰ و ppm ۱۰۰۰ به روش دو مرحلهای با آب دیونیزه به عنوان سیال پایه، از آن در جهت بررسی آزمایشگاهی انتقال حرارت جوشش استخری هسته ای بر روی سطح تخت تحت فشار اتمسفر، استفاده شده است . برای این منظور از دستگاه انتقال حرارت جوشش استخری که برای اندازه گیری و بحث در مورد مشخصه های انتقال حرارت جوشش استخری نظیر شار حرارتی بحرانی (CHF) و ضریب انتقال حرارت جوشش (HTC) طراحی و ساخته شده است، استفاده شد. به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد نانوسیالات تهیه شده، نظیر سازگاری با محیط زیست، مقرون به صرفه، پایداری بالا در طولانی مدت، غیر سمی، بسیار ریز با غلظت کم و قابلیت انتقال حرارت مناسب در جهت صرفه جویی در مصرف انرژی، گزینهای کارآمد برای افزایش ضریب انتقال حرارت جوشش و شار حرارتی بحرانی میباشد. به طور کلی، افزایش غلظت نانوسیالات تهیه شده در مایع پایه، سبب افزایش مشخصه های انتقال حرارت شده و در غلظت بهینه ppm ۵۰۰ از نانوسیال آب دیونیزه/نانوذرات نقاط کوانتومی گرافن به ترتیب ۴۷/۵۴ و ۵۸/۵۱%، افزایش در شار حرارتی بحرانی و ضریب انتقال حرارت جوشش به عنوان مشخصه های انتقال حرارت نسبت به سیال پایه آب دیونیزه، دیده شد.

کلیدواژه ها

انتقال حرارت، جوشش استخری هستهای، ضریب انتقال حرارت، شار حرارتی بحرانی، نانوذرات نقاط کوانتومی گرافن، نانوسیال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.