مطالعات سینتیکی حذف کادمیم از محلول های آبی با استفاده از نانوذرات آهن صفرظرفیتی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE06_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1278
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهیدچمران
چکیده
کادمیم یکی از رایج ترین آلاینده های موجود در منایع آبی می باشد از این رو حذف آن از منایع آبی ضروری است. در این پژوهش سینتیک جذب کادمیم از محلول آبی توسط نانوذرات آهن صفرظرفیتی مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور نانوذرات آهن صفرظرفیتی با پوشش پلی وینیل پیرولیدون به روش احیا توسط سدیم بورهیدرید ساخته شده و ویژگی های آن توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و دستگاه پراش اشعه ایکس (XRD) بررسی شد. همچنین مطالعات سینتیک جذب کادمیم توسط چهار شکل مختلف مدل سینتیک شبه-درجه دوم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که حداکثر ظرفیت جذب کادمیم توسط نانوذرات آهن صفرظرفیتی 475/4 میلی گرم بر گرم در طی 20 دقیقه پس از آزمایش می باشد. همچنین نتایج نشان داد که دو مدل نوع اول و دوم با داشتن ضریب تبیین بالا قابلیت بهتری در برازش داده های سینتیک جذب کادمیم توسط نانوذرات آهن صفرظرفیتی دارند. بر اساس یافته های آزمایش، نانوذرات آهن صفرظرفیتی فناوری موثر جهت جذب کادمیم از محلول های آبی در زمان های کوتاه می باشند.کلیدواژه ها
جذب کادمیم، سینتیک جذب، محلول های آبی، نانوذرات آهن صفرظرفیتیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.