تاثیر پامیس و بافت بر تخلخل و ظرفیت نگهداشت آب خاک در شرایط تنش و عدم تنش رطوبتی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی و مدیریت محیط زیست
- کد COI اختصاصی: EEMCONF05_132
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار، علوم و مهندسی خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار، علوم و مهندسی خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار، علوم و مهندسی خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
امروزه استفاده از اصلاح کنندههای خاک با هدف بهبود کیفیت و عملکرد خاک، رو به افزایش است که از مهمترین آنها پامیس میباشد. به منظور بررسی اثر پامیس در شرایط تنش و عدم تنش رطوبتی بر تخلخل ، نسبت پوکی و WHC خاک، طرحی در قالب اسپیلت _اسپیلت پلات در قالب بلوک کامل تصادفی با ۱۲ تیمار و ۴ تکرار در ۴۸ گلدان در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری انجام شد. در این آزمایش سطوح مختلف آبیاری در دو سطح ( آبیاری براساس تخلیه ۲۵ % آب قابل استفاده و آبیاری بر اساس تخلیه ۵۰% آب قابل استفاده) به عنوان عامل اصلی و عامل فرعی شامل دو نوع بافت خاک (سبک و سنگین )، عامل فرعی فرعی مقادیر پامیس در سه سطح (۰ ، ۴ و ۸ گرم در کیلوگرم) در نظر گرفته شد. به منظور تعیین رطوبت خاک داخل گلدان ها، از روش وزنی استفاده شد. نتایج نشان داد که اعمال تنش رطوبتی سبب کاهش مقدار تخلخل ، نسبت پوکی و ظرفیت نگهداشت خاک شد. همچنین کاربرد مقادیر مختلف پامیس در خاک سبب افزایش تخلخل ، نسبت پوکی و ظرفیت نگهداشت آب خاک شد. اثر متقابل سطوح مختلف آبیاری و نوع بافت خاک نشان داد آبیاری براساس تخلیه ۵۰ درصد آب قابل استفاده در مقایسه با آبیاری براساس تخلیه ۲۵ درصد آب قابل استفاده در هر دو نوع بافت خاک بر خصوصیات تخلخل ، نسبت پوکی و ظرفیت نگهداشت آب در خاک، دارای اثرات معنی داری بوده است . بنابراین برای مدیریت صحیح و استفاده بهینه از منابع خاک توصیه می شود به اصلاحکنندههای خاک بویژه پامیس توجه ویژه گردد.کلیدواژه ها
بافت خاک، پامیس ، تخلخل ، مدیریت خاک، WHCمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.