پیش بینی پدیده پرتاب سنگ در معدن سنگ لاشه بالاست دامغان با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین همایش فناوری های نوین در انرژی و مواد
- کد COI اختصاصی: ATEMCONF01_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
دانشآموخته ارشد مهندسی معدن،دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی- واحد تهران جنوب، دانشکده فنی، گروه مهندسی معدن
چکیده
پرتاب سنگ یکی از پیامدهای جانبی و ناخواسته در عملیات انفجار معادن روبار می باشد.که در صد زیادی از کل حوادث اتفاق افتاده مربوط به این پدیده است. محﻘﻘین زیادی در گذشته با روش های تجربی روابطی را جهت تعیین الگو ی انفجار ارایه داده اند که با توجه بهتعدد پارامترها و شرایط پیچیده حاکم بر عملیات انفجار، نتایج حاصل شده چندان مطلوب نبوده است لذا می توان از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند شبکه عصبی مصنوعی که ابزارهای دقیق تری برای ارائه مدل های پیش بینی هستند استفاده کرد. در این تحقیق با استفاده از داده های برداشت شده از معدن سنگ لاشه بالاست دامغان، از یک شبکه عصبی چند لایه برای پیش بینی پرتاب سنگ در این معدن استفاده شد. ابتدا چندین شبکه با الگوریتم ها و توابع فعالیت مختلف مورد آزمایش قرار گرفت و یک شبکه سه لایه با ساختار شبکه ای بصورت ۱-۱۳-۸ انتخاب شد. شبکه عصبی با روش انتشار سریع آموزش داده شد. پس از آموزش، شبکه مورد آزمون قرار گرفت که با ضریب تعیین ۹۵/۰ و میانگین خطای نسبی ۰۲/۰ نتیجه خوبی برای پیش بینی پرتاب سنگ بدست داد. سپس با تعیین درصد تاثیر هر یک از پارامترهای ورودی بر روی خروجی شبکه عصبی، مشخص شد که به ترتیب خرج ویژه با ۳۴%، گل گذاری با ۱۴%، ضخامت بار سنگ با ۲۸% و جرم مخصوص سنگ با ۶% موثرترین پارامترهای ورودی به شبکه عصبی شناخته شدند.کلیدواژه ها
انفجار، پرتاب سنگ، شبکه های عصبی مصنوعی، سنگ لاشه بالاست دامغانمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.